Hussain Sajwani uit de Verenigde Arabische Emiraten is een zakenman, miljardair en de oprichter van vastgoedbedrijf DAMAC Properties. Volgens Forbes heeft Sajwani een geschatte nettowaarde van $ 2,5 miljard en in 2019 nam zijn particuliere investeringsmaatschappij de Italiaanse modegroep Roberto Cavalli over. Zijn meest recente strategie idee om het luxemerk Cavalli nieuw leven in te blazen, is een soort architecturale saga in de vorm van een wolkenkrabber van $ 545 miljoen in Dubai.

70 verdiepingen hoge Cavalli-wolkenkrabber in Dubai Marina

De bouw van de enorme toren van 70 verdiepingen in Dubai Marina en zal 485 eenheden bevatten. Onder meer bestaande uit “luxe appartementen met uitzicht op het strand en de palm aan de rand van Dubai Marina met 50% vrijstelling van registratiekosten en een betalingsplan voor 5 jaar” die allen zijn voorzien van een kenmerkend Cavalli-interieur. De welvarende oprichter en voorzitter van het in Dubai gevestigde DAMAC Properties is zelfs zo enthousiast over de onderneming, dat hij zelfs een soortgelijk pand in Miami uit de grond wil gaan stampen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DAMAC Properties (@damacofficial)

“Ik ben verheugd om de Cavalli-toren slechts een paar dagen voor Milan Fashion Week te lanceren om de wedergeboorte van de modelegende te illustreren”, zei Sajwani maandag in een verklaring. Het miljoenenproject moet een belangrijke stap zetten om het luxemerk nieuw leven in te blazen, na bijna twee jaren van ups en downs van het Italiaanse modehuis. Reuters meldt dat Cavalli’s General Manager Ennio Fontana zegt dat het in 2023 break-even zou zijn, maar gaf verder geen nadere toelichting.

Faillissement en minder winstgevende tijden voor luxe modemerken

Niet alle luxe modemerken zijn ongeschonden uit de pandemie gekomen. Zo verloor Gucci in 2020 liefst 11,5% aan waarde en staat nu op $ 15,599 miljard, waarmee het nog altijd het meest waardevolle modehuis is. Gevolgd door Louis Vuitton, Chanel, Cartier en Hermès. Echter had Cavalli het in bijzonder moeilijk om het hoofd boven water te houden vroegen zelfs faillissement aan.

Cavalli

“Ik ben vastbesloten om het merk Cavalli opnieuw op te bouwen en het opnieuw te lanceren op belangrijke markten”, zei Sajwani tegen Arabianbusiness.”We zijn klaar om zoveel te investeren als nodig is.” Om Cavalli weer op rails te krijgen, lijkt het mode-imperium in goede handen te zijn. In 2019 redde Hussain Sajwani namelijk nog de in Florence gevestigde groep zijn particuliere investeringsmaatschappij Vision Investments.