Met de scheiding van Bill en Melinda Gates leek de meest spraakmakende echtscheiding van dit jaar al te hebben plaatsgevonden. Niks is echter minder waar, want de echtscheiding tussen de Russische oligarch Farkhad Akhmedov en zijn ex-vrouw zorgt voor nóg meer tumult. De scheiding was enkele jaren geleden al rond, alleen de vrouw heeft nog altijd geen geld ontvangen van de oligarch. Ze heeft hierom ex-militairen ingehuurd om het superjacht van van haar ex-man te bestormen.

Echtscheiding loopt aardig uit de klauwen

Tatiana Akhmedova is de Russische ex-vrouw van de miljardair Farkhad Akhmedov, die bekend staat als een van de rijkste oligarchen van Rusland. De twee waren getrouwd, maar besloten in 2016 om te gaan scheiden. Eind 2016 besloot de rechter dat Tatiana een aandeel van 41,5 procent in het fortuin van haar ex-echtgenoot zou gaan krijgen, maar de oligarch heeft altijd geweigerd om haar dit bedrag te geven.

Special Forces

Het jacht waar het allemaal om draait: Luna

Special Forces ingehuurd

Vier jaar lang jaagt Tatiana al de onbetaalde scheidingsregeling van €480 miljoen na, maar deze keer heeft ze voormalige Special Forces ingehuurd om het superjacht van haar man te kapen. Het schip van haar ex-man is gigantisch en heeft een waarde van ongeveer €270 miljoen. Dit is nog niet evenveel als de gehele scheidingsregeling, maar voor de vrouw wel voldoende om de rest van haar leven als een ware koningin te leven.

Echtscheiding

De advocaten van mevrouw Akhmedova bevestigden het volgende. ‘De rechtbanken van de Marshalleilanden hebben formeel het Luna superjacht aan Tatiana toegekend; we gebruiken natuurlijk alle beschikbare opties om haar terug te krijgen als onderdeel van de rechtmatige schikking die aan Tatiana is toegekend. Daarom hebben we de diensten van een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om alle activa die aan onze klant verschuldigd zijn, terug te vorderen’. Het komt er dus op neer dat het schip met flink wat geweld zal worden gekaapt. Wordt vervolgd…