Het kan de nodige uren aan speurwerk vereisen, maar al met al kun je op Airbnb behoorlijk wat pareltjes opgraven. De een luxer dan de ander. Wie toe is aan wat rust, kan een poging wagen om een nacht te boeken in het populairste Airbnb ter wereld, als er een gaatje te vinden is. Niet voor niets is dit de meest populaire bestemming op de vakantieverhuur-site.

De Mushroom Dome is de meest bezochte accommodatie op Airbnb ooit

De zogenoemde Mushroom Dom is gelegen in een plaatsje aan de Californische kust vlakbij Santa Cruz. Het verblijf staat dan wel in het teken van de natuur en het tot rust komen, maar hedendaags kunnen de meeste niet zonder hun telefoon of laptop, dus er is ook gewoon internetverbinding aanwezig. Een leuk detail is dat je er alleen komen met behulp van papieren instructies en aangezien het behoorlijk afgelegen ligt, moet je wel even je koppie erbij houden.

Airbnb

De omgeving waar de Airbnb zich in bevindt is ongetwijfeld om over naar huis te schrijven, maar ook inrichting is sfeervol en knus. Uiteraard helpen het weelderige uitzicht vanuit de slaapkamer en de ronde bogen van de Dome ook mee aan de aanhoudende interesse. Er is een koelkast, een werkplek en buiten op het terras/balkon staat een barbecue.

Luxe is in dut geval misschien een iets minder relevante term, maar uniek en spannend is het wel degelijk. De Mushroom Dome heeft zijn populariteit echter niet uitsluitend te danken aan de rust en natuur waarin het zichzelf in omgegeven heeft, maar ook de tiny home-trend speelt hier een rol in. Reizigers willen steeds vaker in unieke woningen verblijven en zijn daarvoor bereidt om wat luxe voor in te leveren.

Uiterst gelimiteerde beschikbaarheid

In totaal is het ingetogen onderkomen al meer dan 5800 keer bezocht, door mensen uit alle uithoeken van de planeet. Elk jaar komen er slechts twee á drie datums beschikbaar, dus je moet er snel bij zijn. Acht maanden van tevoren, om precies te zijn. Een nacht hier spenderen zal je, afhankelijk van het seizoen, rond de $ 156 kosten. Wel te overzien toch?

Wie er echt werk van wil maken, moet hier klikken om een reservatie te maken.