Het veilingshuis Julien’s Auctions heeft aangekondigd dat de laatste veiling van 2021 een heel speciale zal zijn. De veiling staat geheel in het teken van enkele iconische items uit de carrière van Sylvester Stallone. De verwachting is dat alle pronkstukken tezamen zo’n $ 1,5 miljoen gaan opleveren.

Sylvester Stallone en Rocky

Stallone is één van de grootste filmsterren geworden dankzij zijn doorbraak met Rocky in 1976. Door in de huid te kruipen van bokslegende Rocky Balboa won hij een Academy Award voor Beste Film, maar had ook groots succes met andere rollen in bijvoorbeeld Rambo, The Expendables en de Rocky spin-off Creed. De laatstgenoemde film waar hij een rol in speelde werd hij genomineerd voor de Oscars.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvester Stallone 🌎 (@allstallone)

“Het aanbod is een spectaculaire reeks van meer dan 500 kostuums, filmrekwisieten en memorabilia die zijn Hollywood-kaskrakeroeuvre van zijn meest iconische films beslaan, volledig uit Sylvester Stallone’s persoonlijke collectie – de filmfranchises Rocky en Rambo , Cliffhanger, Demolition Man, The Specialist, Assassins , Escape Plan, Cop Land en The Expendables – evenals prijzen, mooie sieraden, meubels, sigarenuitrusting en andere luxe herenartikelen,” wordt vermeld op de veilingpagina.

De items die worden verkocht

Een acteur met zijn staat van dienst heeft door de jaren een hoop verzamelitems uit verschillende films opgespaard. Op zondag 5 december zullen verscheidene film-items onder de hamer gaan. Hier volgen enkele hoogtepunten:

  • Het eerste item zijn de persoonlijke notitieblokjes uit de eerste vier Rocky-films. Ze verwachten voor deze persoonlijke notitieblokjes rond de $ 40.000 tot $ 60.000 te ontvangen.
  • Het tweede item zijn de de legendarische bokshandschoenen uit Rocky III. Ze verwachten voor deze bokshandschoenen $10.000 tot $ 20.000 te ontvangen.
  • Verder drie messen-sets uit de eerste drie Rambo-films. Ze verwachten $ 8.000 tot $10.000 te ontvangen.
  • Met iconische hoofdband die hij droeg in Rambo: First Blood Part II verwachten ze hetzelfde bedrag te ontvangen als voor de messen.
  • Gianni Versace heeft ook nog een kostuum ontworpen voor Stallone en deze zal verkocht worden voor $ 10.000 tot $20.000.
  • Het laatste item wat we uitlichten is het armssculptuur van de film Cliffhanger dit sculptuur wordt verwacht dat hij tussen de $ 5.000tot $ 7.000 op zal gaan leveren.

Verder er is nog een hele waslijst aan andere items uit diverse films, zoals de John Rambo-pijlkoker uit Rambo: First Blood Part II. Stallone doet deze unieke items weg, omdat hij op het punt staat om te verhuizen en hij moet ruimte vrijmaken. Kan je op die datum niet in Beverly Hills zijn, waar de veiling plaatsvind? Dan kan je ook gewoon online meebieden via deze link.

Bokshandscoenen Stallone