Ondertussen zijn we haast allemaal wel op de hoogste van wie Dan Bilzerian is en wat hij doet. De wannabe Hugh Hefner heeft een schijnbaar vermogen van $ 200 miljoen, maar vanuit diverse hoeken wordt geclaimd dat zijn leven een grote leugen is. Hoe dan ook: hij heeft genoeg om zich omsingelen met een legioen aan modellen, om te wonen in megavilla’s en te racen in de meest exclusieve supercars. Zo zagen we ‘m laatst op Instagram scheuren in een replica van 75% van een Ferrari 250 Testa Rossa uit 1957, benoemd tot de ‘Testa Rossa J’.

De mini Ferrari 250 Testa Rossa uit 1957 van Dan Bilzerian

De 40-jarige ondernemer, die dit jaar zijn semi-autobiografische boek The Setup uitbracht, bezit voor miljoenen dollars aan auto’s. Het is ook een diverse collectie, variërend van Mercedessen tot late Bentleys en Rolls-Royces tot Bentleys. Maar ook Ferrari kunnen we op het lijstje afstrepen.

De ‘Testa Rossa J’, de J staat voor Junior, kwalificeert zich eigenlijk als een officieel Ferrari-product, dankzij de nauwe samenwerking van The Little Car Company met het automerk uit Maranello. Met een met de hand geslagen aluminium carrosserie en een verkleinde replica van het originele chassis, ontwikkeld met behulp van originele blauwdrukken geleverd door Ferrari’s Classiche Department, is dit niet zomaar een nepreplica-auto. In plaats van een 3,0-liter V12 wordt de sportwagen aangedreven door een elektromotor die 12 kW produceert en een topsnelheid levert van 60 km/u. Er worden er 299 van gebouwd.

The Little Car Company

In het bijzonder is de auto een 3/4-formaat replica van een Ferrari 250 Testa Rossa uit 1957, gemaakt door de Britse firma onder de naam The Little Car Company, hetzelfde bedrijf achter deze James geïnspireerde Aston Martin DB5 Junior. “Als officieel Ferrari-product zijn alleen componenten van de hoogste kwaliteit gebruikt, waarbij elke auto onberispelijk met de hand is gebouwd.”

Ondanks het verkleinde formaat, zijn deze mini-edities alles behalve goedkoop. Deze Ferrari namelijk zo’n $ 108.000 (omgerekend € 93.000) waard. Dat is echter niets vergeleken met de prijzen waarvan de échte modellen gaan.

“Een waar verzamelobject waarbij elk detail van de hoogste kwaliteit is. De Ferrari Testa Rossa J is niet alleen prachtig ontworpen, maar ook verbluffend ontworpen. In combinatie met de onmiddellijke acceleratie van de volledig elektrische aandrijflijn is dit een leuke auto voor iedereen – een collectors item om enthousiast van te worden,” aldus The Little Car Company. Mocht de playboy ooit kinderen krijgen, dan mag zijn kroost op zijn 14e al rijden in deze Junior–Ferrari.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian)