Dj Afrojack is een van de succesvolste DJ’s wereldwijd en dat stelt hem in de gelegenheid om het mooiste van het mooiste te kunnen kopen. Dat zie je terug in zijn kasteelvilla in België, zijn recent gekochte 1001 pk sterke Audi en eigenlijk zijn wagenpark in z’n totaliteit. Exotisch, snel, krachtig, maar vooral duur, peperduur.

De vervoersmiddelen van DJ Afrojack

Afrojack, pseudoniem van Nick van der Wall, kent een rijke geschiedenis als het gaat om rappe vierwielers. Hij had in het verleden onder meer de sleutels van een Rolls-Royce Phantom, twee versies van de Audi RS6, twee Lamborghini Aventadors, een Audi R8, een Ferrari 812 Superfast en reed hij een Ferrari’s 458 in de prak. Mocht het vervoer over het asfalt hem gaan vervelen, kan hij altijd nog zijn privé-jet pakken: de Afrojet.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nick (@afrojack)

Zo te zien heeft hij al aardig wat luxueuze wagens van de hand gedaan, maar daar is ook zeker wat voor terug gekomen. In de vorm van een Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Wat ons betreft het paradepaardje van zijn kleurrijke collectie. De dakloze versie van de Franse supercar heeft een 1.200 pk sterke 8.0 liter W16 aan boord. Hiermee sprint de bolide van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,6 seconden. De topsnelheid is 410 kilometer per uur en de acceleratie is ook bizar: van 0 naar 100 km/h in slechts 2,6 seconden. Naar verluidt liet hij 2 miljoen euro liggen bij de verkoper om ‘m mee naar huis te kunnen nemen.

Porsche GT3 RS

We kunnen ons haast niet voorstellen dat hij daar genoeg van kan krijgen, maar afwisseling is altijd fijn. Daarom kan hij ook besluiten om zijn Porsche GT3 RS te pakken. Deze is goed voor 500 pk en accelereert van 0 100 km/h in een luttele 3,3 seconden om vervolgens door te sjezen richting de topsnelheid van 310 km/h. De auto heeft een prijs van dik 270.000 euro. Of de Porsche nog onderdeel uitmaakt van het wagenpark van Afrojack is niet bekend.

Audi RS6 C8

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nick (@afrojack)

Recentelijk, in april van dit jaar, werd er ook een loeiende Audi RS6 C8 aan toegevoegd. Dit is niet je doorsnee RS6, in hoeverre dat mogelijk is, maar een versie met wel 1.001 pk. Een ‘normale’ C8-generatie van de RS6 heeft 600 pk en sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,6 seconden. De topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur. De exacte getallen van zijn versie zijn niet bekend. Ook bij de standaardprijs van 190.000 euro zal flink wat opgeteld zijn.

Samen met Jeroen van de Berg kocht hij de duurste Ford ooit

Last but not least is zijn Ford GT. Naast z’n extreme aard is het ook nog eens de allerduurste Ford ooit gefabriceerd. Met een vermogen van 647 pk haalt het model een topsnelheid van 348 kilometer per uur en sprint hij van 0 naar 100 kilometer per uur in 3 seconden. Echter is deze niet geheel in zijn eigendom, want hij kocht ‘m samen met zijn amice Jeroen van den Berg voor 550.000 euro. De 3,5-liter V6 produceert 656 pk en 746 Nm koppel met een topsnelheid is 347 km/u. Dit is ook wel een geschikte wagen om deel te nemen aan Gumball3000, met z’n acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3 seconden.