Recent schreven we over de 3 duurste woningen in België. Maar zoals we al talloze keren zagen hoeft duur niet per se gelijk te staan aan klasse. Dat bewijst de villa op de Weg naar As 32 in Genk maar al te goed. Dit achter de bossen verscholen pand staat op een perceel van 2.197 m² en bevat zelf 746 m² aan woonruimte. En dat allemaal kan van jou worden voor nog geen miljoen euro. 

Riante villa in België in de etalage voor nog geen miljoen

Het onderkomen werd in 1975 uit de grond gestampt en in 2009 onderworpen aan een renovatie, waarbij alle hoeken en gaten opnieuw herzien werden. “Kenmerkend voor deze villa is de ruime opzet, de doordachte architectuur, en het optimale contact met de natuurlijke elementen”, schrijft de makelaar op Funda. Het wordt in de markt gezet als een tijdloze villa met separate praktijkruimte en verwarmd buitenzwembad op een fijne locatie nabij het centrum van Genk, vlakbij Maastricht en Sittard.

Balkon

Eenmaal de voordeur te hebben opengeslagen maak je je een weg richting de artistieke woonkamer met een kamerhoge schouw die spelonkachtig in elkaar steekt, terwijl de houten balken als contrast dienen. Los van deze ruimte zijn er nog zeven andere te ontdekken, waarvan vier zich lenen als slaapkamer en drie als badkamer met nog twee aparte toiletten.

België, Gent

Doorheen de hele woning staat het contact met de tuin centraal, de imposante inkomhal en leefruimte benadrukken de architecturale sterkte van deze woning. Het souterrain heeft dienst gedaan als dokterspraktijk en beschikt over een eigen entree en is indien gewenst bereikbaar via een afzonderlijke oprijlaan (via Weg naar As) met parking. Momenteel in gebruik als atelier met gastenverblijf en is er een garage om twee auto’s te stallen.

Gastenverblijf en buiten- en binnenzwembad

Het binnenzwembad in gebruik nemen is mogelijk; deze ruimte wordt vooralsnog ingezet als kelder. Deze woning wordt aangeboden door het Belgisch makelaarskantoor Eurinvesco Vastgoed en Advies en staat op Funda met een vraagprijs van onder de miljoen – € 995.000 om precies te zijn. Klik hier voor alle plaatjes.

Woonkamer België Zwembad België