De jets van Gulfstream zijn geen onbekende naam in het luchtruim en op dit platform. Ze staan erom bekend dat ze de meest luxe privéjets in elkaar flansen waar niks in lijkt te ontbreken. Dat is ook zeker van toepassing bij de Gulfstream G800. Deze privéjet gaat de snelste privéjet ooit worden. En vanbinnen ziet het er ook zeker niet verkeerd uit.

G800 heeft de hoogste actieradius in de geschiedenis van Gulfstream

Deze G800 heeft de hoogste actieradius in de geschiedenis van Gulfstream met wel 14.000 kilometer. “De geheel nieuwe G800™ brengt je verder en sneller, begeleid door het bekroonde Symmetry Flight Deck,” weten ze zelf te vertellen.

Dit wordt gerealiseerd met dank aan twee Rolls-Royce Pearl 700-motoren, maar ook dankzij de eigen ontworpen vleugel en winglet die voor het eerst werden geïntroduceerd op de Gulfstream G700. Hiernaast heeft de G800 ook een verbeterde brandstofefficiëntie en is er meer mogelijk met betrekking tot het routeschema.

Snelste privéjet

Vanbinnen ziet het er ook zeker niet verkeerd uit. De inrichting bestaat vooral uit zwart, wit en bruine tinten, de witte tint zou voor rust moeten zorgen deze G800. Op technologisch gebied is het ook zeker niet verkeerd. Het geluid, beeld op de flatscreen tv en de andere technische snufjes zijn het nieuwste van het nieuwste.

Snelste privéjet

De G800 biedt ruimte voor zo’n 19 gasten en er is tuurlijk ook nog plaats over voor personeel. Er zijn vier cabines, waar je kan rusten, slapen, toiletteren en recreëren, terwijl de ruimte iedere twee tot drie minuten worden ververst en gezuiverd door het plasma-ionisatiesysteem voor schone lucht.

De prijs van de G800

Al deze luxe is natuurlijk niet gratis. Was het maar zo’n feest. Naar verluidt moet de G800 $ 62 miljoen kosten. Voor dat bedrag heb je wel eventjes de snelste privéjet ter wereld in je handen. Echter zal je nog wat geduld moeten opbrengen om het apparaat in actie te zien, want de levering vindt pas plaats in 2023.