Nederlanders die aan de grens van Duitsland en België wonen besparen een hoop geld met tanken, maar is het terecht dat wij Nederlanders zeuren over de benzineprijzen? Of zijn er andere landen die veel meer betalen als wij? Dat gaan we uitzoeken in deze top vijf duurste landen om je tank vol te gooien.

5. Israël – € 1,731.

Israël is een land dat ligt in het Midden-Oosten, Jeruzalem heeft ongeveer 875.000 inwoners en is de hoofdstad van Israël. Als je je tank vol wilt gooien in Israël, kost je dat € 1,731 euro voor één liter. Met die prijs plaatst Israël zichzelf op de 5e plek in deze onfortuinlijke ranglijst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Israel (@stateofisrael)

4. Noorwegen – € 1,755.

Noorwegen heeft 385.207 km² aan oppervlakte en met 5,328 miljoen inwoners worden er genoeg kilometers afgelegd op de wegen in Noorwegen. Hoofdstad Oslo is de drukste stad in Noorwegen. In deze stad wordt dan ook het meest uitgestoten en betaal je het meeste voor een volle tank. Voor één liter aan benzine moet je € 1,755 overhebben.

3. Centraal Afrikaanse Republiek – € 1,827.

Het enige Afrikaanse land in deze lijst is een feit. De Centraal Afrikaanse Republiek heeft een ruime oppervlakte van 622.984 km², met ongeveer 4,745 miljoen inwoners moeten er lange afstanden worden afgelegd om in de buurt te komen van de bewoonde wereld, daarom is de prijs van de benzine in deze Republiek aan de dure kant en eindigt het zelfs op de derde positie van de duurste landen om te tanken, ondanks de armoede in dit land betaal je voor één liter benzine alsnog € 1,827.

2. Nederland – € 1,955.

De mensen in Nederland hoor je er vaak genoeg over klagen en het nieuws stond er vol mee toen we bijna de € 2 aantikte. ‘De torenhoge benzine prijzen zijn veel te hoog voor het kleine landje waar we in wonen’. Deze mening is niet geheel onterecht, aangezien wij wereldwijd op de tweede positie staan. Voor één liter benzine betaal je in Nederland op dit moment € 1,955.

1. Hongkong – € 2,178.

Hongkong is de meest dichtbevolkte locatie op aarde. Met meer dan 130.000 inwoners per km² laat de wijk Mong Kok alle andere plekken op aarde ver achter zich. Al deze mensen moeten zich ook kunnen verplaatsen door deze drukke stad. Maar het is ongelofelijk duur, waardoor de meesten kiezen voor het openbaar vervoer. Je betaalt in Hongkong veruit het meest voor één liter benzine, namelijk € 2,178.

Hong Kong