De elitaire buitenwijk Toorak, een voorstad van Melbourne, Australië, is geen onbekende wat aangaat dure huizen, met aanbiedingen die oplopen tot tientallen miljoenen. 47 Lansell Road is daarop geen uitzondering, maar wel op een ander gebied. Dit adres verbrak recent namelijk het veilingrecord van het gigantische land.

Het vorige veilingrecord in Australië

Het vorige Australische veilingrecord was $ 24,6 miljoen Australische dollars voor een eigendom met uitzicht op de haven in de Vaucluse in Sydney. Maar dat is met gemak overstemd door het adres aan Lansell Road, dat in 2015 nog buiten de markt werd verkocht voor ongeveer $ 20 miljoen Australische dollars. Het onderging de jaren erop een renovatie, waarbij de kosten opliepen tot om en nabij de $ 15 miljoen Australische dollars. Genoeg om in 2021 een veilingrecord te breken.

Australië

Volgens openbare documenten werd het destijds verkocht door de Kelly Healey, de vrouw van zakenman Mark Healey, de zoon van de Britse miljardair Eddie Healey.

Enfin, door naar de woning zelf, te beginnen met de kadastrale gegevens. De woning staat op een kavel van 3.330m², heeft vijf slaapkamers, vier badkamers en parkeergelegenheid voor zes auto’s. Het is gebouwd op de top van de heuvel, nabij het einde van Lansell Road aan de Yarra River.

Op de webiste van Domain kan je een virtuele tour door het huis nemen.

Het pand bevat meerdere woon- en entertainmentkamers, waaronder een bioscoop, een formele eetkamer, twee studeerkamers en drie keukens. De inrichting vertegenwoordigd klasse en is tegelijkertijd erg stoer. Dat komt door de combinatie van effen kleuren, stalen deuren en alle strakke lijnen. Qua voorziening is het ook dik voor elkaar met een ruime tuin, een zwembad met poolhouse, een fitnessruimte en een tennisbaan.

Uiteindelijk veilingprijs

Verkocht voor $ 44 miljoen Australische dollars heeft het nu het duurst onroerend goed in Toorak. In de afgelopen zes jaar zijn vijf eigendommen aan Lansell Road tussen $ 10 miljoen Australische dollars en $ 24 miljoen Australische dollars verkocht.

Australië