Bijna onbeperkte ruimte, overdreven hoeveelheid privacy en een prachtige landschap. Zijn dit belangrijke eisen voor jouw toekomst (droom)woning? Dan kom je op het meest westelijk puntje van Australië aan je trekken.

‘Gnarangannie – The Point House’ in Australië

Makelerij Ray White begint met het vertellen over de historie van de locatie en de aanbieding. Zo werd dit huis gedoopt tot ‘Gnarangannie – The Point House’. De naam ‘Gnarangannie’ weerspiegelt de Aboriginal-mythologie en is is gelegen op het puntje van Gantheaume Point, aan de zuidkant van Cable Beach. Zoals je je bij Australië kunt inbeelden wordt de woning geflankeerd door oranje zand, uitgedroogd struikgras en verschillende steenrots formaties. Als aanvulling op de natuurlijke uitstraling hebben de huidige bewoners speciaal kleizand uit de Kimberley-regio gebruikt om de buitenmuren te kleuren.

Volgens de makelaar is dit de plek waar de aarde en de hemel bij elkaar komen. De luxe woning ligt op een wijd terrein van wel 3.027 m², terwijl de villa van 512 m² zelf vijf slaapkamers en drie badkamers huist. Daarnaast is het panoramische uitzicht op de kustlijn van Kimberley ook niet mis. Aangezien het gelegen is op de top van een rode klif, is het zonder twijfel het meest unieke bouwsels in de regio. Ook de markante architectuur draagt daaraan bij.

Australië

De woning ligt op Broome’s Gantheaume Point, een bestemming die vooral populair is bij toeristen vanwege het prachtige uitzicht tijdens de zonsondergang.

Ooit stond hier een vuurtoren

Gebouwd in 1996 op de fundamenten van het huis van de vuurtorenwachter, werd het pak ‘m beet 25 jaar geleden geheel gerenoveerd nadat een brand het onderkomen in 1970 in vlammen liet opgaan. De renovatie is grondig uitgevoerd en het resultaat mag er zijn. Al met al, koop je niet zomaar een vrijstaande woning, maar een uniek object op diverse vlakken. Kijk vooral even rond in en rondom het huis op de advertentiepagina van Ray White.

Aanbiedingen sluiten op vrijdag 15 oktober, mocht het huis tegen die tijd nog niet zijn verkocht.

Australië