De familie Meiland is zonder twijfel één van de bekendste families des lands. De familie vergaarde nationale bekendheid met hun deelname aan Ik Vertrek, en enkele jaren later met Chateau Meiland, waarin zij een Frans kasteel omtoverden tot een heuse B&B. ‘De Meilandjes’ zijn inmiddels alweer enkele jaren terug in ons koude kikkerlandje, waar het gevoel van het runnen van een B&B ze toch nooit los heeft kunnen laten. Amper een jaar na opening hebben ze hun pension Code Rosé echter alweer te koop gezet voor een miljoenenbedrag.

Familie Meiland is een verhuis- en bouwfamilie pur sang

De familie Meiland werd in Nederland in 2007 nationaal bekend toen zij meededen aan het populaire programma Ik Vertrek, waar ze met het hele gezin, vader Martien, moeder Erica en dochters Maxime en Montana een nieuw leven wilden opbouwen in Frankrijk. Na twee jaar keerde het gezin weer terug naar Nederland, om het in 2019 opnieuw te proberen. Dit keer bestond het gezelschap uit Martien, Erica en Maxime. Zij kochten een vervallen kasteel, dat ze voor het SBS-programma Chateau Meiland compleet omturnden tot B&B. Die realityserie bleek razendpopulair. Inmiddels zijn we bij seizoen negen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTLBoulevard (@rtlboulevard)

Na enkele jaren besloot het gezelschap toch weer terug te keren naar Nederland, waar ze een boerderij in Hengelo betrokken, maar later weer terugverhuisden naar hun vroegere woonplaats Noordwijkerhout. Daar kochten Martien en Erica een miljoenenwoning, evenals Maxime, maar de twee zetten die ook alweer snel in de verkoop. De familie maakt hun reputatie als dé verhuis- en bouwfamilie van Nederland meer dan waar, want ook dochterlief zette haar miljoenenwoning weer snel in de etalage.

Na amper een jaar wordt ook het pension te koop aangeboden

Goed, iedereen uiteindelijk weer gesetteld, en dus tijd voor de volgende stap, zo moet de extraverte familie hebben gedacht. Amper een jaar geleden kochten zij een pension in Noordwijk, om daar een B&B te starten. Maar ook dat wordt geen succes, want het pension van de familie Meiland, genaamd Code Rosé, staat nu alweer in de verkoop, voor een vraagprijs van volgens Bekende Buren zeker € 1.999.500. Overnachten in de B&B kostte overigens behoorlijk wat. Volgens Erica is het runnen van de B&B “te veel werk”. Iets waar ze na de eerste twee keer dus nog niet achter waren gekomen.

Wat krijgt de koper voor die prijs? Een pand met een woonoppervlak van 354 m² met in totaal elf kamers. Daarvan bestaan er zeker zeven uit twee-persoonskamers. Ook is er een familieappartement met drie kamers. Bij de verkoop zit overigens de gehele stoffering en de inrichting inbegrepen. Met de verkoop strijkt Renkeland B.V., op naam van Erica, een winst van € 400.000, gezien de hypotheek zeker € 1,6 miljoen bedroeg.