We weten tegenwoordig dat grote designer merken hun bereik wil vergroten als het gaat om de genres buiten de fashion branche. Zo is rugby een groeiende sport en kan Louis Vuitton weer bij een andere doelgroep een stempel drukken. Zo zal de rugby wereldbeker gepresenteerd worden in een prachtige koffer van het Franse merk.

Tientallen gespecialiseerde Louis Vuitton reiskoffers

In een testwedstrijd tussen Frankrijk (de gastheer van het toernooi) en Nieuw-Zeeland laat Louis Vuitton vol trots een weelderige koffer zien waar de gouden beker in uitblinkt. Zuid-Afrika is de regerend kampioen en zal proberen de titel te gaan verdedigen.

Louis Vuitton Rugby

De koffer is een ander mijlpaal in de lange geschiedenis van het Franse modehuis in het maken van op maat gemaakte reiskoffers voor ’s werelds meest iconische trofeeën competities en bekendheden, waaronder de FIFA World CupTM, NBA Larry O’Brien Trophy, de game League of Legends, de Grand Prix de Monaco van de Formule 1, Davis Cup, Roland Garros en America’s Cup. Genoeg grote evenementen waar Louis Vuitton de show probeert te ‘stelen’.

Unieke locatie en historie

De prachtige koffer is met de hand gemaakt in de historische werkplaatsen van Louis Vuitton in Asnières, net buiten Parijs. De buitenkant is bedekt met het legendarische canvas van Louis Vuitton Monogram. Twee voorpanelen hebben een V-representatieve overwinning in ‘Vuitton-geschilderd blauw, wit en rood’ om de kleuren van het spel weer te geven. Aan de zijkant staat het Romeinse cijfer XV, dat de 15 spelers van elk team vertegenwoordigt.

Louis Vuitton Rugby

Sinds de jaren 1860 worden dezelfde messing bezels, sloten en gespen gebruikt op de horlogekasten van het merk. In de serie Trofee-koffers is de koffer voor het eerst versierd met Louis Vuitton (Louis Vuitton) leer, waarbij hetzelfde Pantone-blauw is gebruikt als de V-vormige decoratie. ]

Louis Vuitton over de samenwerking

Michael Burke, voorzitter en CEO van Louis Vuitton zegt het volgende over de samenwerking: “Het is een geweldige kans om onze kennis van zaken naar een van ’s werelds grootste sportevenementen te brengen en nogmaals te bewijzen’.”

Louis Details