YouTube sensatie MrBeast is weer terug met het uitgeven van geld. Deze keer doet hij het aan iets zeer bijzonders. Squid Game seizoen twee is aangekondigd en Jimmy Donaldson, oftewel MrBeast kan met zijn hoge budgetten gemakkelijk anticiperen rondom de hype. Daarom gaat hij een eigen Squid Game financieren. Hij noemt zijn versie de MrBeast game.

Na 10 miljoen likes op MrBeast zijn TikTok is het zover

De Amerikaan pakt het groots aan. Exclusieve merchandise en de voorbereiding op de studio’s worden voorbereid om potentieel een van de meest bekeken video’s op YouTube te gaan creëren.

MrBeast

Hij hield zich afgelopen maanden niet bezig met de voorbereiding op de MrBeast game, maar ook met project #TeamSeas. Met dit project probeert hij zoveel mogelijk donaties te verzamelen om de plastic soep zo veel mogelijk uit de zee te veranderen en daarmee een grote steen bij te dragen aan het milieu.

@mrbeast

Reply to @m1.6zzz since you all have been asking… #beastgame

♬ Pink Soldiers – 23

Zijn versie van Squid Game zal ook zeker te maken krijgen met dit goede doel. Hij zou het spel namaken als hij op een TikTok video 10 miljoen likes bij elkaar zou krijgen. Momenteel zit deze video dik over de 17 miljoen likes. Zelf had hij dit niet helemaal verwacht, maar hij vind het zeker niet erg en geniet al van de voorbereidingen.

De voorbereiding is begonnen

Op Instagram deelde hij dan ook foto’s waarin hij het decor aan het schilderen was. De 456 deelnemers zijn al geregeld en zijn bereid de strijd aan te gaan. Gelukkig wel zonder alle moorden, maar dat is redelijk vanzelfsprekend. De prijs als winnaar is zeker het deelnemen waard. Als je de MrBeast game wint ga je naar huis met een bizarre hoofdprijs van $ 1,5 miljoen.

Gemixte reacties

Niet iedereen is razend enthousiast over het plan van Jimmy Donaldson. De oorzaak dat mensen meedoen aan Squid Game is omdat ze in de schulden zitten. Daarbij vinden verschillende mensen het onrespectvol dat hij de gedachte kreeg om dit te creëren terwijl er gruwelijke dingen gebeuren in de serie.

MrBeast

Deze kritische mensen vergeten daarbij wel wat MrBeast allemaal voor positieve dingen doet voor de medemens. Hij had het ook allemaal in zijn zakken kunnen houden en genieten van het luxe leventje, maar hij gaat door met zijn content omdat hij er mensen mee kan vermaken en een lach op hun gezicht brengt. Gelukkig voor MrBeast wordt zijn idee ondersteund door vele bekendheden en mede-YouTubers.