Madame Gu is gebouwd in 2013 op de Nederlandse Feadship-werf in Makkum en was bij oplevering het grootste superjacht ooit gebouwd in Nederland. Omdat het 99-meter lange schip iedere 12/24 maanden van een nieuwe lik verf voorzien wordt, heeft het schip ’s werelds duurste verfkosten – buiten alle andere onderhoudskosten om.

In eigendom van Russische oligarch

Ze werd gebouwd onder de projectnaam Project Dream, maar op de boeg pronkt de naam Madame Gu. Ze is ontworpen door Andrew Winch Designs, die verantwoordelijk was voor zowel interieur als exterieur, waarvan de romp bestaat uit staal en de opbouw uit aluminium en vaart rond met de vlag van de Kaaimaneilanden, aangezien ze Lloyd’s geregistreerd is, uitgegeven door de Britse belastingparadijs .

Feadship Madame Gu

Het werd speciaal gebouwd voor Russische oligarch Andrey Skoch die bereid was om er $ 150 miljoen voor te betalen. De 55-jarige Rus is een grote naam in de staalproductie en Forbes schat zijn vermogen anno 2021 op $ 8,2 miljard.

Madame Gu

In 2014 won ze de felbegeerde prijs van Superyacht of the Year 2014.De juryleden beschreven de ‘uitstekende kwaliteit van de constructie, het ontwerp en de installatie van de mechanische elementen en systemen, en de perfectie van het binnenschrijnwerk en de decoratie is absoluut onberispelijk.’

Er kunnen maximaal 12 gasten aan boord van het superjacht. Verder biedt ze ook accommodatie aan 36 bemanningsleden, inclusief de kapitein. Op de ranglijst van de grootste jachten ter wereld staat superjacht Madame Gu als nummer 69. Ze is het op vier na grootste jacht gebouwd door Feadship

Voor het interieur is er gekozen voor eigentijdse details in een klassieke stijl. De beelden aan boord zijn helaas nogal schaars, maar de buitenlijnen van de sloep spreken erg tot de verbeelding. Momenteel dobbert het jacht rond de kust van Dubai.