We weten dat het Britse automerk, Rolls-Royce prachtige wagens op de markt brengt, maar wisten jullie ook dat ze vliegtuigen creëerde? Waarschijnlijk niet. Het zou niet Rolls-Royce zijn als ze ergens verschrikkelijk mee uitblinken. Deze keer is dat niet persé het uiterlijk, maar het vliegtuig van Rolls-Royce is de snelste ter wereld. Die praalwagens op vier wielen kunnen ook aardige snelheden bereiken, maar zullen nooit tippen aan de krankzinnige snelheden van de Rolls-Royce vliegtuigen.

Grote verschillen

Maak kennis met het elektrische vliegtuig Spirit of Innovation. Dit vliegtuig kan in totaal 623 kilometer per uur gaan en brengt je vliegensvlug naar je bestemming. Het is dan geen vliegtuig die veel passagiers mee kan nemen, maar het is wel een vliegtuig die in tegenstelling tot andere vliegtuigen geen uitstoot heeft en zoveel malen beter voor het milieu is.

Rolls-Royce vliegtuig

Een gemiddeld vliegtuig die niet elektrisch is haalt een snelheid van 1000 kilometer per uur. Het elektrische voertuig kan dus nog niet tippen aan de ‘normale’ vliegtuigen, maar het is zeker een stap in de goede richting.

Ervaring van Rolls-Royce medewerkers

Dit toekomstige vliegtuig werd bestuurd door testpiloot en Rolls-Royce directeur van ‘Flight Operations’ Phil O’Dell, die het volgende zei: “Dit is het hoogtepunt van mijn carrière en een ongelooflijke prestatie voor het hele team.” Naast het snelheidsrecord behaalde het elektrische voertuig ook de snelste tijd om 3000 meter per minuut te stijgen, met een tijd van 202 seconden.

Rolls-vliegtuig

Om zijn ultieme doelen te bereiken, beweert Rolls-Royce dat de Spirit of Innovation is uitgerust met het krachtigste aandrijfbatterijpakket dat ooit in de luchtvaart is gebouwd. Hij draait op een elektrische aandrijflijn van 400 kW.

vliegtuig

CEO van het bedrijf, Warren East zei: “Na de focus van de wereld op de noodzaak van actie tijdens COP26, is dit een nieuwe mijlpaal die zal helpen om ‘jet zero’ te realiseren en onze ambities ondersteunt om de technologische doorbraken te leveren die de samenleving nodig heeft om het vervoer door de lucht, over land en over zee koolstofarm te maken.”