Rolls-Royce was tot nog niet zolang geleden beperkt tot een doelgroep van boven de 50, maar steeds vaker zien we steeds jongere vermogenden met een ‘Spirit of Ecstasy’ op de motorkap rondrijden. En dat wordt met deze Rolls-Royce Ghost Black Badge waarschijnlijk nog een tikkeltje aantrekkelijk voor die doelgroep.

Rolls-Royce Ghost in Black Badge uitvoering

Onder de roepnaam Black Badge, geïntroduceerd in 2016, heeft Rolls-Royce enkele modellen binnen hun garage nóg sneller en intimiderender gemaakt. Echter bleef de Ghost achter, tot nu. De nieuwe generatie miljonairs valt ook steeds vaker voor de charmes van het automerk uit het Verenigd Koninkrijk.

Rolls-Royce

Als eerste werden de de Wraith en vorige generatie Ghost voorzien van het Black Badge-pakket, gevolgd de Dawn en ten slotte de Cullinan. Nu is tijd voor de nieuwe Ghost. Het nieuwe Black Badge-model is gebaseerd op de tweede generatie Rolls-Royce Ghost, die iets meer dan een jaar geleden debuteerde

Zoals gebruikelijk gaat de naam Black Badge, naast het vernieuwende, duistere uiterlijk, ook gepaard met een upgrade van de motor. De 6,75-liter V12 produceert 29 pk extra waardoor het totaal uitkomt op 600 pk. Het koppel groeit met 50 Nm naar 900 Nm. De afstelling van de transmissie en de manier waarop de auto reageert op het gaspedaal is ook aangepast voor de Rolls-Royce Ghost Black Badge.

De 21-inch velgen horen ook bij de Rolls-Royce Ghost Black Badge. De buitenste rand van de velg is van koolstofvezel terwijl het hart van aluminium is. Binnenin vind je ook koolstofvezel terug, dat in een zeer specifiek patroontje is gelegd voordat het de autoclaaf in ging. Ook de luchtroosters zijn donkerder uitgevoerd dan bij de normale Ghost.

Het interieur is voorzien van exact dezelfde minimalistische behandeling als het exterieur. Het dynamische karakter van het Black Badge-model wordt weerspiegeld door het de mix van koolstof- en metaalvezels. De kleur van het introductiemodel doet ons meteen denken aan de automerk die voetballer Steven Bergwijn voor zij verjaardag kocht.

Personificatie en 44.000 kleuren

Uiteraard zul je alles naar je eigen smaak kunnen aanpassen bij het bestellen. Zo kunnen klanten kiezen uit liefst 44.000 kleuren, maar volgens het Britse merk zelf bestellen de meeste klanten hun Black Badge-auto’s echter logischerwijs in het kenmerkende zwart.

Roll-Royce Ghost Black Badge

Volgens het merk hebben zij de donkerste van alle zwarte lakken. Zouden ze ooit van vantablack hebben gehoord? Enfin, deze lak wordt extra fijn aangebracht op een statisch geladen en vervolgens hand gepolijst.

De klanten kunnen zelf kiezen of ze andere accenten, zoals de grille of Spirit of Ecstasy, anders gekleurd willen hebben zwart. Hoeveel de Black Badge Ghost moet gaan koste is nog niet duidelijk, maar het moge duidelijk zijn dat je met minder dan 4 ton, geen moeite hoeft te doen om langs te gaan.