Niet iedereen verdient zijn geld op een eerlijk manier en niet iedereen geeft zijn geld uit op een eerlijk manier. Een man uit Texas genaamd Lee Price dacht even goed gebruik te maken van de situatie en lichte de Amerikaanse overheid gruwelijk hard op. Dit deed hij via een aanvullende hulpfond van 1,6 miljoen.

Misbruik van hulpfondsen

Dit hoge bedrag stopte hij niet in zijn bedrijf of een zakelijke uitgave, maar de Texaan kocht er doodleuk een Lamborghini Urus van $ 200.000, een Rolex en nog een aantal andere luxe items. Price heeft niet al te lang van al deze luxe items kunnen genieten wat logisch is want de kans is bizar groot dat de overheid erachter komt.

Hij besteedde dit hoge bedrag ook nog eens aan strippers en nog een bolide, namelijk de Ford F-350 pick-up. In totaal had de beste man $2,6 miljoen aan lening aangevraagd. Na het uitgeven van 1,6 miljoen van dit bedrag werd hij schuldig berecht aan daadfraude en witwaspraktijken.

Niet de enige fraudeur

The Guardian deelde: In maart 2020 ondertekende de toenmalige president Donald Trump een noodhulp- en uitgavenwet van $ 2 biljoen om de veroorzaakte economische spanningen te helpen. Sindsdien heeft het DoJ meer dan 150 beklaagden in meer dan 95 zaken aangeklaagd wegens pogingen om het Paycheck Protection Program (PPP) te bedriegen. Price was dus overduidelijk niet de enige met dit plan. Helaas voor alle liegers en bedriegers is het bij iedereen boven water gekomen wat er met het geld gedaan is. Alleen is hij één van de weinige die er ontzettend patserige dingen mee kocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

De enige dingen die hem mee zullen gaan in de bak zijn de herinneringen en de ervaring. De overige $ 700.000 is onmiddellijk in beslag genomen en alles wat er nog over is die nog verkocht kunnen worden staan ook allemaal weer te koop. De strippers en alle andere onzin is natuurlijk niet meer terug te krijgen. Gelukkig heeft de Amerikaanse overheid genoeg centjes om deze kleine schade te verwerken.