Ieder jaar nomineert de World Travel Awards de allerbeste toeristische bestemmingen verspreid over alle zeven continenten. Ook vergeven ze de titel ’s Werelds toonaangevende exclusieve privé- eiland 2021′ aan de meest elite locaties op deze planeet. All zes jaar lang domineert hetzelfde eiland de nummer 1 positie: Thanda Island.

Thanda Island in Tanzania

Hiermee laat Thanda Island, gelegen voor de kust van Tanzania, al járen de concurrentie achter zich. Denk aan plaatsen als Ariara Island in de Filipijnen, Calala Island in Nicaragua, Cousine Island in de Seychellen, Satellite Island, Tasmanië, Australië en Gladden Private Island in Belize.

6 keer op rij nummer 1

Deze onderscheiding komt zeker niet gemakkelijk en toch weet dit ultra-luxe privé-eiland als zes jaar op rij in te winnen. Het is een afgelegen eiland met een enkele luxe villa en twee traditionele Banda’s (strandchalets) in de Indische Oceaan, voor de oostkust van Tanzania.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thanda Island (@thandaisland)

De accommodatie, genesteld in het zeereservaat Shungimbili Island in Tanzania, brengt het beste van de Rufiji-rivierdelta en het Selous National Park voort.

Paradijs op aarde

Het Thanda Island-team begeleidt gasten naar het het resort (lees: paradijs op aarde) in een helikopter, na aankomst op de internationale luchthaven in Dar es Salaam, gevolgd door een korte boottocht.

Eenmaal gearriveerd op plaats van bestemming, zoeken gasten hun eigen privéstrand, om vervolgens het  eiland van 350 meter breed verkennen. Bezoekers duiken 5 dagen lang in het grootste beschermde zeereservaat in de Indische Oceaan om kennis te makken met alle 280 soorten tropische vissen die deze wateren als hun thuis rekenen, maar ook walvishaaien en nestelende zeeschildpadden.

De villa kan je zien als een riant strandhuis met een uitgestrekte woonkamer, vijf suites, een grote woonkamer die uitkomt op het zwembad en verschillende voorzieningen. Het binnenaquarium benadrukt de enorme villa en is een boeiend middelpunt.

Om het overvloedige onderwaterleven en de bijkomstige ontspanning te benadrukken is er ook een volledig glazen overloopzwembad, terwijl maaltijden speciaal worden bereidt in een eethoek met 180-graden uitzicht op de oceaan.

Eén van de vertrekken op het weelderige privé-eiland

RUST, VERJONGEN & ONTDEK IN JE EIGEN PRIVÉ, ONGEROEPEN HAVEN – EEN PLAATS VOOR DE ZIEL

De chef-koks zullen gasten verwennen met tot in de perfectie bereide vis. Van viscarpaccio, sashimi en sushi tot garnalencurry’s en vers gevangen zeekreeften. Het buitengebied is de thuisbasis van heerlijk eten met een dosis entertainment. Maak je traditionele Tanzaniaanse ervaring compleet door je over te geven aan een onvergetelijke Swahili-opstelling. een groot feest met culinaire hoogstandjes en exotische ervaringen.

Wilde wateravonturen rondom Thanda Island

Ook staat het resort in teken van wilde wateravonturen. Het hotel stelt avonturenjachten, rifrunners en motorcruiser voor gasten ter beschikking om langs Thanda en de omliggende eilanden te cruisen. Andere activiteiten zoals duiken, snorkelen en zeilen zijn popualaire manieren om de spectaculaire oceaanwonderen te ervaren. Een luxe hut op Thanda Island kost circa € 40.000 per nacht met een minimum verblijf van vijf nachten.

Zie hier de andere winnaars en genomineerden van de World Travel Awards.