De Purosangue is Ferrari ’s allereerste cross-over en is ontworpen om te concurreren met de Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Bentley Bentayga en Porsche Cayenne. Voormalig Ferrari-chef Luca di Montezemolo verkondigde routinematig dat het bedrijf nooit een SUV zou bouwen, maar ach, Lamborghini zei ook járen dat het nooit en te nimmer een volledig elektrische auto zou gaan maken en kijk waar daarvan is overgebleven. Enfin, dit weten we tot dusver over de Purosangue, Ferrari’s eerst SUV.

Ferrari’s eerste SUV

Ferrari’s technisch hoofd Michael Leiters heeft bevestigd dat de Purosangue de tweedeurs GTC4Lusso in de Ferrari-line-up effectief vervangt . “Het is onze bedoeling om een ​​nieuw segment voor Ferrari te creëren”, vertelde hij. We vechten om de atmosferische V12 te behouden en met de limieten die we zien en de regelgeving die in discussie is, denken we dat we het kunnen halen.” De crossover wordt ontwikkeld onder de naam Purosangue, wat Italiaans is voor ‘volbloed’.

Ferrari

Zo zou de Purosangue er mogelijk uit komen zien

Maar verwacht niet dat de Purosangue eruitziet als een traditionele SUV. Ferrari zal steevast vasthouden aan z’n slanke en aerodynamische uiterlijk. De geruchten over een SUV van Ferrari doen al jaren de ronde, maar nu het al een naam heeft, lijkt het alsmaar concreter te worden. Er duiken al verschillende concepten en mogelijke prototypes op. Ferrari wil het snelste binnen de SUB line-up worden, terwijl het interieur iets moet weg hebben van de Roma en SF90 Stradale.

De oorspronkelijke gedachte was dat de Purosangue zijn basis zou delen met de GTC4Lusso met vierwielaandrijving, maar in feite zal hij worden gebouwd op de nieuwe modulaire GT-architectuur met voorin geplaatste motor die kennen van de Roma. Dit is de eerste stap om plaats vrij te maken voor de plug-in hybride aandrijflijn. De Purosangue zal daarom verkrijgbaar zijn met een versie van Ferrari’s 3,9-liter twin-turbo V8-motor onder zijn lange motorkap, ondersteund door een 161 pk elektromotor om een ​​totaal systeemvermogen van ongeveer 700 pk te produceren.

Debut van de Ferrari Purosangue

Maar een V12 is niet uitgesloten en zou hiermee de aartsrivaal Lamborghini overstemmen, wiens Urus alleen verkrijgbaar is met een 4,0-liter V8 met dubbele turbo. Kans is aannemelijk dat de Purosangue zijn debuut zal maken in 2022, hoewel Ferrari-bronnen dit nog niet kunnen bevestigen. Naar verluidt moet de eerste SUV in de geschiednis van het iconische automerk uit Maranello $ 300.000 kosten.