De Iraans-Canadese muziekproducent Amir Esmailian is de mede-oprichter van het Canadese platenlabel XO Records waarmee hij de manager is van Abel Tesfaye, beter bekend onder zijn artiesten naam The Weeknd. Sindsdien heeft Esmailian, ook bekend als ‘Cash XO’, een belangrijke rol gespeeld in het succes van de Canadees. Als manager plukt hij de vruchten van het succes van zijn talent en dat stelt hem in de gelegenheid om met stenen te schuiven.

Manager van The Weeknd verkoopt uitbundige villa in Los Angeles

TheWeekend, die krantenkoppen haalde door de villa van Reinout Oerlemans te kopen, is niet de enige wereldster in de stal van XO Records. Zo zijn ook Doja Cat, French Montana, Belly, Bebe Rexha, Ty Dolla Sign en de Swedish House Maffia aangesloten bij het label. Met al deze hitmakers onder zijn hoede, is het geen verrassing dat Esmailian leeft als een vorst.

Tuin Los Angeles

In 2016 trok hij $ 6 miljoen uit om de grond te verwerven in de wijk Amestoy Estates in Encino. Vervolgens begon hij met het op maat maken van het herenhuis die aan al zijn persoonlijke behoeftes voldoet. Nu in 2021 is het landgoed op de markt voor een prijs van meer dan het dubbele: $ 12,5 miljoen.

foyer

Het witgekalkte hoofdverblijf beslaat 1022 vierkante meter en wordt beschermd door poorten en een lange oprijlaan die uitmondt in een cirkelvormige motorcourt. De dubbele voordeur van het huis leidt naar een hoge foyer versierd met twee trappen waar een paar gigantische, groene panda’s de wacht houden. Een familiekamer bij de open haard heeft een prachtige wijnkast en openslaande die het binnen- en buitenleven naadloos met elkaar verbindt. Elders is er nog een gastronomische keuken met een eeteiland met marmeren bladen.

Wijnkelder, binnenzwembad, sauna en gamehal

Boven wordt het weelderige hoofdverblijf belicht door een ruim balkon met een lineaire open haard, plus een luxe bad met een met marmer bekleed ligbad en een doorzichtige inloopdouche. Op het lagere niveau is een met glas omhulde fitnessruimte en een wijnkelder met proefruimte. In de naam van entertainment is er hier verder ook een bioscoop met natte bar, een binnenzwembad, een sauna en een volledig ingerichte gamehal.

Wijnkelder manager The Weeknd

Weelderige voorzieningen zijn niet exclusief inpandig, want de tuin heeft ook zo z’n charmes. Het zwembad ligt aan een gasveld en verder zien ook nog een spa bevat, een lange bar met keuken, een ingebouwde barbecue.

In het vrijstaande gastenverblijf zit een opnamestudio, waarachter een omheind en verlicht basketbal veld ligt. Helemaal aan de voorzijde van het hoofdverblijf bevindt zich een carport die aan de zijkant is weggestopt voor extra parkeergelegenheid en dubbele garages voor twee auto’s.

Angel Salvador van The Beverly Hills Estates fungeert als makelaar en de woning staat op Redfin, het Amerikaanse equivalent van Funda, voor $12.495.000.

Basketbalveld manager The Weeknd Opnamestudio manager The Weeknd