Met het salaris dat David Beckham in zijn actieve voetbaljaren bij Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan en Paris Saint-Germain (waar hij in 2013 zijn afscheid aankondigde, na het behalen van de landstitel) verdiende, heeft de 46-jarige een fijne situatie voor zichzelf gecreëerd. Als zodanig werd hij een van de rijkste atleten ter wereld en wordt nog altijd gezien als een fenomeen in de sport. Net als haast alle (ex)voetballers houdt Beckham van sportwagens: maak kennis met zijn gloednieuwe Maserati MC20 Fuoriserie.

David Beckham en sportauto’s

Tegenwoordig houdt de Brit zich voornamelijk bezig met allerlei campagnes, modellenwerk en zijn eigen voetbalclub Inter Miami CF. Waar hij ook gaat en staat, hij valt op. Niet alleen door zijn looks, maar ook omdat Beckham niet gauw genoegen neemt met minder dan het beste. En waarom zou ‘ie? Hij woont in de mooiste huizen, is al jaren getrouwd met een supermodel, draagt de meest speciale horloges en zit onder de plakplaatjes.

Daarnaast rijdt hij ook in de meest extravagante voertuigen. Waar hij in juni van dit jaar zijn Lamborghini Gallardo in de kleur Grigio Altair, die hij nieuw kocht in zijn tijd bij Los Blancos, te koop zette, poseert hij nu voor een Maserati MC20 Fuoriserie die speciaal voor hem is gemaakt. “Bedankt Maserati voor het helpen combineren van twee van mijn favoriete dingen, prachtige auto’s en Miami voor deze ongelooflijke aangepaste MC20”, schrijft de voormalig profvoetballer op zijn Instagram-profiel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

Sinds dit jaar is David Beckham verbonden aan Maserati en hij was zelf nauw betrokken bij het ontwerpen van dit zwart-roze wonder, geïnspireerd door de clubkleuren van zijn Inter Miami CF en beschreven als “een liefdesbrief voor de magische stad Miami”. “Ik ben altijd een autoliefhebber geweest”, aldus Beckham. “Het was ongelooflijk om samen te werken met het Maserati-team en de ontwerpers om deze eenmalige auto te creëren die is geïnspireerd op mijn tweede thuis, Miami, en mijn voetbalclub. Het is een feest om achter het stuur te zitten.”

Foto: Maserati

Maserati MC20: mooiste auto van 2021

De Maserati MC20 is een hybride tweezitter die tijdens de MMXX internationale show in Modena in september 2020 werd onthuld en vervolgens begin dit jaar werd uitgelopen tot ‘mooiste auto van 2021‘. Onder de motorkap ligt een twin-turbocharged V6-motor die 630 pk genereerten een Nm koppel van 730.

De carrosserie van deze futuristische versie is glanzend zwart, met ondoorzichtige zwarte Maserati-logo’s op de grille en C-stijl en een ondoorzichtig logo op de achterkant. Het MC20-deurembleem is roze, evenals de roze Brembo-remklauwen. Het interieur van leer en alcantara is ook zwart, maar heeft mooie, contrasterende stiksels in het roze en kijk ook eens goed naar de middenconsole.

Foto: Maserati