Wie de vastgoedportefeuille van Stevie Wonder openslaat zal zien dat hij ook nog vastgoed beheert in San Fernando Valley in Los Angeles, twee huizen in de Hollywood Hills en een landgoed in Alpine, New Jersey. Daar is recent een villa op een heuvel in de miljonairswijk Bel Air aan toegevoegd. Met uitzicht over de ruige omliggende bergen en schaduwrijke canyons, maakt het huis in mediterrane stijl deel uit van de bewaakte gemeenschap Bel Air Crest, waar diverse A-listers resideren.

Tweede villa van Stevie Wonder in Bel Air, Los Angeles

Overigens is dit niet de eerste keer dat de 71-jarige muziekicoon in één adem wordt genoemd met vastgoed in Bel Air. De afgelopen jaren hebben hij en zijn vrouw Tomeeka Bracy een ander enorm herenhuis gekocht in dezelfde enclave, precies naast de hoofdwoning van tv-chef Gordon Ramsay.

De nieuwe aankoop bevindt zich ietsjes verder weg, maar zodra Ramsay in z’n tuin aan het grillen is, moet Wonder het nog wel kunnen ruiken. Hoewel de residentie in 2009 werd gebouwd, vertolkt de geelbeige buitenkant een jaren ’90-stijl. Uit eigendomsgegevens blijkt dat het uit de kluiten gewassen huis in 2012 werd verkocht aan Prins Mohammed bin Faisal bin Saud Al Saud, die kroonprins van Saoedi-Arabië was van 2005-2011, voor $ 13,3 miljoen. Echter heeft de Midden-Oosterse familie hier weinig tijd tot geen tijd doorgebracht is het de afgelopen jaren voornamelijk verhuurd voor flinke tarieven.

Ondanks dat Wonder door prematurenretinopathie, een aantasting van het netvlies, kort na zijn geboorte blind werd, heeft hij toch een visueel aantrekkelijk huis op de kop weten te tikken. De woning heeft Toscaanse invloeden en is gelegen aan het einde van een doodlopende straat achter hoge, ijzeren poorten met een Panoramisch uitzicht over de omliggende canyons en bergtoppen.

Hoogtepunten van de villa

Hoogtepunten van het interieur zijn de formele eetkamer met twee kroonluchters en zitplaatsen voor 12 personen, de vergulde lift om alle drie niveaus van het huis te betreden, de mahoniehouten bar, de riante keuken die tevens geschikt voor grote evenementen, de diverse dakramen en de wijnkelder met 2550 flessen. Maar wat verwacht je van een woning van 1820 m2 met 11 slaapkamers, 15 badkamers en aangrenzende personeelsverblijven?

Vanwege het Californische klimaat, zal de zanger en zijn gezin ook veel tijd buiten spenderen. Het perceel van 2347 m2 zit vol talrijke terrassen, terwijl loggia’s een schaduwrijke ruimte bieden afkoeling te vinden. Dan is er nog het overloopzwembad die is voorzien van een ingebouwde spa. De rest van de grond wordt beslagen door een parkachtige verzameling aan volwassen (palm)bomen en er is parkeergelegenheid in de garage voor drie auto’s plus de oprit voor nog een paar voertuigen.

De villa op 2147 Ravensfield werd door Wonder gekocht voor $ 13,9 miljoen, terwijl Zillow de waarde op $ 13,755,400 schat.