Gordon Ramsay heeft in totaal 35 restaurants verdeeld over Europa, Azië en Amerika. 7 daarvan zijn voorzien van een Michelin-ster, dus qua kwaliteit zit het wel goed. Een klant bij een steakhouse van Gordon Ramsay in Atlantic City had in 2020 niet door wat hij eigenlijk precies bestelde en dat resulteerde in een rekening waar hij niet op rekende.

Verkeerde keuze resulteert in forse bon

Jeffrey Paige, de klant in kwestie, nam plaats aan tafel. De sfeer zat er lekker in en hij wilde voor het eerst in zijn leven Amerikaans Wagyu-rundvlees uitproberen, maar merkte op dat de Triple Seared Japanese A5 – ook wel Kobe genoemd, beschouwd de hoogste kwaliteit Wagu – op het menu stond voor wat hij dacht dat een lage prijs.

Paige dacht dat de Kobe-cut geprijsd was op $ 35 (€ 31) voor 4 ounces (113,4 gram), terwijl het eigenlijk $ 84 (€ 74) was voor 8 ounces (226,8 gram) Wagyu.

Kobe beef in het restaurant van Gordon Ramsay

In een gesprek met de Mirror legde hij dat zijn smaakpapillen nog nooit kennis hadden gemaakt met Kobe beef, de meest prestigieuze vorm van Wagyu-vlees . “Het was als niets anders dat je ooit zult hebben. Smelt heerlijk in je mond. We bestelden ook een paar bijgerechten, voorgerechten, en mijn vriendin had voor het eerst de beroemde beef wellington van chef Ramsay.”

wagyu

Ze genoten dus intens van de maaltijd, maar de after dinner dip werd versterkt door de bon die op hun tafel werd gelegd. Een rekening van in totaal meer dan $ 600, circa € 530. De schade valt dus ook best wel mee, maar wanneer je rekent op een paar tientjes, is het toch een bittere pil.

Paige heeft in ieder geval “geen spijt” van zijn keuze. In een inmiddels verwijderde Reddit- post schreef Paige een lovend bericht naar gericht aan de Britse tv-chef: “Ik wou dat chef Ramsay er was om naar buiten te komen en me een donut te noemen omdat ik dit heb verpest lol. Ik heb er heerlijk van genoten. Geen spijt schat!”

“Mijn familie en ik zijn grote fans van Gordon Ramsay, we kijken naar zijn shows – Hell’s Kitchen, Masterchef – en ik ben al eerder in zijn restaurants geweest en vond alles geweldig wat we hebben gekregen”, vervolgde hij. “De steak en de ervaring waren onvergetelijk, en als ik deze blunder in een restaurant ter wereld zou moeten maken, ben ik blij dat het bij Chef Ramsay’s was.”

Hij kijkt terug op een geweldige maaltijd en het stel was blij dat ze het restaurant én het personeel kon ondersteunen in deze “uitdagende tijden”. Dit vond vorig jaar al plaats, maar laat het een waarschuwing zijn om altijd goed het menu te checken, als even wat minder te besteden hebt.