Hopelijk hebben jullie allemaal een geslaagde Kerst achter de rug en kunnen we jullie enthousiasmeren met een gloednieuwe Pure Luxe-video. Zoals je aan de titel zag gaan we voor deze editie langs bij Jasper Lijfering van Amsterdam Vintage Watches, die we bezoeken met een passende vintage Bentley.

Jasper Lijfering en Amsterdam Vintage Watches

De horlogerie is over het algemeen een nog besloten branche. Uiteraard gaat er veel geld in om en willen horlogehandelaren zo min mogelijk de aandacht trekken van kwaadwilligen. Maar er zijn er een paar die dat stigma doorbreken. Een goed voorbeeld daarvan is de Amsterdam Jasper Lijfering.

Ondanks dat hij nog maar 27 jaar oud is, rijkt zijn klantenbestand van Ellen DeGeneres (waar de New York Times een artikel over schreef) tot Lil’ Kleine en van Shawn Mendes tot diverse profvoetballers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris FC Wyers (@floriswyers)

Al van jongs af aan is Lijfering geïnteresseerd in met vintage klokjes. Dat komt voornamelijk dankzij zijn vader, Paul Lijfering, die jarenlang een winkel bij de Oudemanhuispoort. Als een van de eersten in Nederland zag Paul handel in tweedehands luxe-horloges. Op zin 21e nam Jasper de toko over en gooide rijwel direct hij het roer rigoureus om en ging hij verder opereren onder de naam Amsterdam Vintage Watches. En daarom beginnen we de Pure Luxe-video bij de winkel van zijn ouders waar het ooit begon en gaan daarna per Bentley door naar de huidige winkel.

Omzet en vintage horloges

Maar voordat we daar aankomen werden we geheel onverwacht staande gehouden door maar liefst 4 motoragenten op het Rokin in Amsterdam. Gekkenhuis! Maar het komt goed en Floris en Jasper splitten de boete. Verder in de video vertelt Jasper aan Pure Luxe hoe hij volgend jaar nóg meer omzet wil draaien, terwijl de horlogewinkel vorig jaar al € 12 miljoen omzet draaide, en laat hij natuurlijk meerdere indrukwekkende vintage horloges zien van merken als Rolex, Audemars Piquet, Patek Patek Phillipe en Cartier.

Hierdoor niet één, maar zelfs vijf WristChecks! Gewoontegetrouw sluiten we het horloge-spektakel af  een met sabrage van een mooie fles Champagne (door Jasper perfect uitgevoerd; een echte “tien met een griffel”) en dikke winactie weer. Kijken dus!