Enkele dagen geleden stuitte we op een aangepaste Brabus G800 Pickup XLP 2022 in het Periclase Green, waarvan we dachten dat het toppunt van bruutheid bereikt was. Maar wat zaten wij ernaast. Brabus heeft recent de 800 Adventure XLP Superblack uitgebracht en deze zwarte monstertruck zal autoriteit afdwingen op welk wegdek dan ook.

Maak kennis met de Brabus 800 Adventure XLP Superblack

Het is dus weliswaar niet de eerste 800 XLP, op basis van de populaire Mercedes-Benz AMG G63, van de Duitse tuner Brabus, maar wellicht wel de meest indrukwekkende én krachtigste versie. Om tot het gewenste resultaat te komen, hebben de ingenieurs van Brabus het een en ander aangepast. Zo is de achterste helft van de cabine afgezaagd en vervangen door een heus vrachtwagenbed.

Verder is de brute vierwieler in de kleur Obsidian Blac een stuk verlengd en uitgerust met een heavy-duty kabellier: een imperiaal, opvallend en hoogwaardig uitlaatsysteem. Ook zul je merken dat de Brabus 50 centimeter hoger op z’n sloffen staat en een geheel nieuwe ophanging met voor- en achterportalassen heeft ontvangen. Hierdoor kan het duistere bakbeest elk terrein aan. De 22-inch gesmede wielen gewikkeld in all-terrain banden zullen ook goed van pas komen in off-road situaties.

Het interieur bestaat grotendeels uit zwarte leer en wordt geaccentueerd door koolstofvezelelementen. Maar natuurlijk is het project niet afgerond zonder even onder de motorkap te rommelen. Het vakbekwame team van Brabus heeft de 4,0-liter twin-turbo V-8 van de truc speciaal afgesteld om 800 pk en 1.000 aan Nm koppel te produceren.

Uitlaatsysteem Brabus 800

Hiermee dendert het voertuig van 2936 kilo schoon aan de haak vanuit stilstand in 4,8 seconden naar de 100 km/u om door te razen richtig de topsnelheid van 338 km/u. Geen ongehoorde prestaties, maar gezien de omvang en het gewicht van het beest op wielen is het lang niet slecht. En bijna gegarandeerd de krachtigste op de parkeerplaats bij jouw huis.

Releasedatum en kostenpost

Brabus heeft nog geen releasedatum voor de Superblack aangekondigd, maar de prijs van de eerste 800 Adventure XLP (€ 400.000) wordt in ieder geval met gemak overstemd. De Superblack zal namelijk € 726.259 kosten.

Brabus 800