Aangezien we laatst bij Mercedes-Benz in Den Haag de allergrootste G-Klassen collectie van Nederland hebben mogen aanschouwen, zijn we weer helemaal verliefd van G-Wagons. Ondanks dat ze allemaal beschikken over hetzelfde fundament, de Mercedez-Benz AMG G63, zijn er verschillende versies van deze razendpopulaire SUV. Wat te denken van deze 2022 Brabus G800 Pickup XLP.

Brabus G800 Pickup XLP

De in huis ingenieurs, technici en ontwerpers van Brabus hebben een high-performance pick-up met uitstekende offroad-capaciteiten afgeleverd, die ze hebben bereikt met een nieuw ontworpen speciale ophanging met portaalassen. De showauto is voorzien van een Rocket zilvermatte speciale lakafwerking en een gebrand eiken Brabus fijn lederen interieur, maar deze XLP is net een tikkeltje anders.

Om bijvoorbeeld een ruim bemeten pick-up ‘bed’ achter de onveranderde ruime passagierscabine van de G-Klasse te kunnen monteren, werd de wielbasis om te beginnen met 50 centimeter verlengd.

Periclase Green

Wij zien in ieder geval wel wat in deze G-Klasse in het Periclase Green die opgewassen lijkt tegen welke excursie dan ook. Uiteraard zit het apparaat vol met koolstofvezel en heeft deze Adventure XLP nieuwe bullbars in de achterbak in het matzwart, een reservewiel, een dakrek en twee rode jerrycans.

Daartoe de voorbumper is voorzien van een elektrische lier, altijd handig, mocht je vast komen te zitten, terwijl ze het interieur goed vinden zoals het is, dus hebben ze het ook zo gelaten.

Verbeterde 4,0-liter twin-turbo V8

Daartoe de voorbumper is voorzien van een elektrische lier, altijd handig, mocht je vast komen te zitten. Want qua kracht zal je niets tekort komen. De 4,0-liter twin-turbo V8 van de huidige G 63 AMG is grondig herzien door de ingenieurs. Met 800 pk en 1.000 Nm koppel onder de motorkap dendert de Brabus 800 Adventure XLP vanuit stilstand in 4,8 tellen naar de 100 km/u richting de topsnelheid van 210 km/u.