Aan de Middellandse Zee resideren is een droom voor menig aardebewoner. Daar een nieuw leven opstarten is voor de meesten waarschijnlijk iets te rigoureus, maar voorzichtig beginnen met een vakantiehuisje, zal vast niet verkeerd klinken. In Spanje zagen we al enkele idyllische villa’s voor een sportprijs langskomen, maar Italië kan er ook wat van. Na wat rond te neuzen op de website van Realmente Real Estate viel onze blik op dit driekamerappartement in Colonno met uitzicht over het Comomeer.

Driekamerappartement van 70 vierkante meter in Italië

Driekamerappartement bevindt zich op tweede verdieping van een klein gebouw, beslaat 70 vierkante meter met balkons en heeft een weelderig uitzicht op het populaire Comomeer. Dit appartement is gelegen in het rustige dorpje Colonno, op slechts 4 minuten rijden van Argegno. Met minder dan 1.000 inwoners kan je ongestoord genieten van het Mediterraanse klimaat, de lokale gerechten, de omliggende flora en fauna en de gastvrije mensen.

Colonno dateert uit de middeleeuwen en is van oorsprong een rustig vissersdorp. De oude stad kenmerkt zich door lange stenen trappen en rustieke bruggen en wordt doorkruist door de Groene Weg, een beroemd voetgangerspad. Het dorp heeft verder nog een aangename promenade die langs het water loopt en toegang biedt richting het strand en de pitoreske haven.

Comomeer

Comomeer

Oké, er is een hoop werk aan de winkel om het bewoonbaar te maken, maar dat heb je er toch wel voor over met zo’n uitzicht? Het knusse appartement bestaat al uit een keuken, slaapkamer met balkon en  ligt tevens vlakbij het dorpsstrand met een andere kamer met balkon aan de hoofdstraat. Verder is er nog openbare parkeergelegenheid en een promenade langs het meer.

Spotgoedkope vraagprijs van appartement aan het Comomeer

Het zal het de nodige financiële middelen kosten om er een knusse woonplek van te maken, maar € 95.000 is natuurlijk geen geld. Bezoek de website van Realmente Real Estate om het aanbod verder in te zien.

Liever iets groter wonen? Wellicht is deze knusse villa in Italië van 78 m2 en een tuin van 80 m2 met zeezicht wat voor jou.