Mansory Design kan het niet weerstaan om supercars, die op het eerste oog perfect lijken, te voorzien van nieuwe materialen, onderdelen, kleuren en aan het motorblok te sleutelen. Ditmaal hebben ze de exotische coupé Ferrari 812 erbij genomen. Niet de eerste keer dat ze die wagen als basis van hun transformatie gebruikte, maar wel de eerste waarmee je op Koningsdag enkel en alleen de autosleutels hoeft te pakken om gepast op een feest te arriveren.

Ferrari 812 Stallone GTS aangepakt door Mansory

Vorig jaar onthulde de flamboyante tuner al zijn aftermarket-kit met de titel Mansory Stallone GTS, terwijl ze ook een zwarte en rode editie in hun assortiment hebben staan. Die editie was uitgedost in een schokkend blauw interieur, terwijl de buitenkant was afgewerkt in een Daytona Grey-lak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

En daar is het dus niet mee gedaan. Het Duitse bedrijf heeft het nieuwste exemplaar van zijn Ferrari 812 Stallone GTS geïntroduceerd en daarin zien we iets meer in terug van wat we normaal van ze gewend zijn. Te beginnen met het feit dat zowel het interieur, met een vleugje witte accenten, als het exterieur volledig is afgewerkt in het oranje, contrasterend met koolstofvezel, wat we vaker hebben gezien bij supercars, maar met name bij McLarens. Exotische auto’s gaan uiteraard goed samen met opvallende kleuren en dat weten ze bij Mansory maar al te goed.

Vanwege zijn grootte blijft de achterspoiler gemonteerd op het kofferdeksel, het meest controversiële en opvallende onderdeel van de constructie. Maar goed, over smaak valt niet te twisten. Door naar de technische onderwerpen. De sportieve coupé is verder uitgerust met aerodynamische upgrades, waaronder een herwerkte bumper, unieke sideskirts, een nieuwe diffuser en een enorme vleugel.

Betere prestaties

De Ferrari 812 Stallone GTS is ook krachtiger dan de supercar waarop hij is gebaseerd. Om de prestaties te verbeteren heeft bedrijf heeft de ECU opnieuw afgesteld en de supercar voorzien van een nieuw sportuitlaatsysteem om 818 pk en 546 Nm koppel uit de 6,5-liter V12-motor te halen. Hiermee katapulteert het steigerende oranje paard in 3 seconden naar 100 km/u om door te razen naar de nieuwe topsnelheid van 334 km/u.