Onlangs bracht Ferrari de 812 GTS uit, de dakloze variant van de 812 Superfast. Eerder leverde Novitec al hun versie af, Mansory laat niet lang op hun wachten. Dit is Mansory’s interpretatie op Ferrari’s 812 GTS

Ferrari Stallone

Dit is niet de eerste keer dat de tuner zich vergrijpt aan dit desbetreffende model van Ferrari. Ongeveer een jaar geleden schroefde ze een aftermarket-pakket op de 812 Superfast, dat was vrij subtiel. Dat kunnen we niet zeggen over deze 812 GTS, die de tuner presenteert als: ‘Stallone’.

De Beierse autotuner heeft een opvallende uitziende carbon fiber carrosseriekit ontwikkeld voor de hardtop convertible supercar uit Italië, afgetopt met een opzichtige achterspoiler met de kleuren van de Italiaanse vlag naast de tekst ‘Stallone’. Op typische Mansory-manier is het een bizarre make-over voor de 812 GTS met een overvloed aan aerodynamische toevoegingen en meer ventilatieopeningen.

Net als bij zijn voorgangers worden alleen de allerbeste ingrediënten van auto-verfijning gebruikt in deze complete conversie: lichtgewicht carbon carrosserieonderdelen, opvallende gesmede sportvelgen volledig in in het zwart, een krachtige prestatie-upgrade en een opwindende weelde aan interieuraanpassingen geven de tweedeurs Spider een vernieuwde en vooral brute uitstraling.

Stallone

Om zo vaak en zo uitgebreid mogelijk te kunnen genieten van rijden met open dak dat de GTS onderscheid, kan de intrekbare hardtop in slechts 14 seconden worden geopend én gesloten. Het geheel kan natuurlijk ook tijdens het rijden worden gedaan. Net als bij zijn voorgangers zijn uitsluitend de meest verfijnde ingrediënten toegepast: lichtgewicht carbon onderdelen, opvallende gesmede sportvelgen volledig in het zwart afgewerkt, een krachtige prestatie-upgrade en een opwindende weelde aan interieuraanpassingen. Deze componenten geven de tweedeurs Spider een spectaculaire en mannelijke uitstraling.

Interieur

Het interieur is zowat overal voorzien van nieuw leer en de afwerking wordt hier en daar gecontrasteerd door witte accenten om de visuele impact enigszins te verzachten. Mansory voegt een heleboel carbon fiber afwerkingen en aangepaste aluminium pedalen toe om de 812 GTS verder te scheiden van zijn oorspronkelijke configuratie. Verlichte dorpellijsten ronden de veranderingen aan de binnenkant af.

Mansory

Mansory heeft ook gesjoemeld aan het uitlaatsysteem om meer vermogen te creëren. De enorme eenheid van 6,5 liter die aan de voorkant is gemonteerd, pompt nu 830 pk. Dankzij deze toegevoegde kracht tikt de 812 GTS Stallone binnen 2,8 seconden de 100 km/u aan om vervolgens op zijn hoogtepunt te komen op 345 kilometer per uur.

Check de site van Mansory voor meer informatie.

mansory-ferrari-812-gts-05
Stallone Stallone