Vorig jaar werd de ultra-exclusieve Rolls-Royce Boat Tail onthuld. Naar verluidt werd deze duurste productieauto ooit samengesteld op verzoek van powercouple Beyoncé en Jay-Z. Alles leek erop dat dit een eenmalige editie zou zijn, maar het merk uit Crewe het onthuld dat de Boat Tail deel uitmaakt van drie exclusieve cabriolets, waarvan de tweede binnenkort afgeleverd kan worden.

Rolls-Royce Boat Tail

Met een prijskaartje van ongeveer $ 28 miljoen werd de Rolls-Royce Boat Tail in 2020 gemaakt door de op maat gemaakte divisie van de luxe autofabrikant, Rolls-Royce Coachbuild.

Een half jaar nadat de Boat Tail debuteerde, heeft Rolls-Royce aangekondigd dat het tweede model in de serie zijn voltooiing nadert en in mei van dit jaar zal worden onthuld tijdens het evenement Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Dat terwijl de derde luxewagen nooit aan het publiek zal worden tentoongesteld, aangezien de “de eigenaar wil dat het geheim wordt gehouden”.

Los van de lanceringsdatum van het tweede Boat Tail-exemplaar, en dat het de basisstructuur deelt met de eerste, heeft Rolls-Royce geen verdere inhoudelijke info losgelaten.

Alles naar wens van de klant

Net als bij het eerste model, omvatte de creatie van de tweede editie  bij elke stap input van de klant. Dus het is onbekend of deze tweede editie van vijf meter lang ook uitgerust zal zijn met teakhout, een dubbele champagnekoelkast en twee cocktailtafels aan de achterzijde.

Om je geheugen even op te frissen: de Boat Tail heeft een 6,75-liter twin-turbo V12 onder de motorkap liggen die 563 pk kan produceren. Hoewel het tweede model ook het marine-thema zal hebben, moeten wij stervelingen en de klant nog enkele maanden wachten om het eindresultaat te aanschouwen.

Beste jaar voor Rolls-Royce

Deze openbaring volgt het nieuws op dat Rolls-Royce in 2021 het beste jaar in 117 jaar geschiedenis meemaakte. De Britse fabrikant van luxe auto’s leverde 5.586 auto’s over de hele wereld. Dat houdt een groei in van 49% ten opzichte van de verkoopcijfers van 2020 en de fabriek in Goodwood draait op maximale capaciteit.

Rolls-Royce-Boat-tail-4

“Dit is echt een historisch jaar geweest voor Rolls-Royce Motor Cars”, aldus Rolls-Royce’s CEO Torsten Müller-Ötvös. “In de afgelopen 12 maanden hebben we onze hoogste jaarlijkse verkoop ooit geregistreerd, de nieuwste toevoeging aan onze Black Badge-familie gelanceerd, de wereld verbluft met onze mogelijkheden voor carrosseriebouw en enorme vooruitgang geboekt in onze volledig elektrische toekomst.”