Aan zuidkant van de Baai van San Francisco ligt de prestigieuze wijk Silicon Valley. Diverse toonaangevende bedrijven, zoals Apple en Google, zijn hier groot geworden en hebben hun hoofdkantoor er gevestigd, maar qua privé-eigendommen is er ook genoeg te zien. Laten we 890 Mountain Road in Woodside als voorbeeld nemen. “Het kroonjuweel van Silicon Valley”, aldus de makelaar.

Italiaanse landgoed in techwijk Silicon Valley

In april van vorig jaar werd het duurste onroerend goed in Silicon Valley aangeboden door Christie’s International Real Estate voor $ 135 miljoen. Deze villa is $ 25 miljoen goedkoper dan dat, maar dat is er, los van het verschil in kamers, amper aan af te zien. Het onderscheidt zich van de rest met handgepleisterde gladde wanden en plafonds, Frans eikenhout, kristallen kroonluchters, kalkstenen vloeren en intrekbare glazen wanden voor een naadloze verbinding tussen binnen en buiten.

Silicon Valley

Het Italiaanse villacomplex heeft een twee verdiepingen tellend hoofdgebouw (met vijf slaapkamers) van 1.753 vierkante meter, een gastenverblijf en een separaat kantoorgebouw. Een privélandgoed in deze klasse staat natuurlijk ook garant voor een nieuw niveau aan entertainment. Het heeft twee keukens, waarvan de hoofdkeuken chef-waardig is, een Atmos Dolby-bioscoopzaal, een golfsimulator op de benedenverdieping en een wijnsalon met maar liefst 6.000 flessen.

bioscoop

De toekomstige eigenaar zal ook de prachtige primaire suite waarderen, met een eigen gewelfde foyer, een sensationele kledingkast en een tweezijdige Davinci-open haard die wordt gedeeld met de badkamer. Op het hoogste niveau is de primaire suite, een vorstelijk marmeren bad en drie nabijgelegen slaapkamersuites.

Silicon Valley

Buitenshuis is er voldoende waterpret met een zwembad, vier waterfonteinen en twee zogeheten vuurschermen op het water. Om nog maar te zwijgen over een infinity-edge zoutwaterzwembad en de spa. Allen vergezeld door glasmozaïek Italiaanse tegels. Een privésuite op een lager niveau voor au pair plus een pension heeft twee slaapkamers en een volledige keuken.

100 rozen en 40 Toscaanse olijfbomen

Omdat de architect zich liet inspireren door de Italiaans bouwstijl, is er, naast de gevels en het interieur, ook voldoende aandacht besteed aan het perceel van 1,3 hectare. Zo wordt het terrein omheind door meer dan 100 rozen, 40 historische Toscaanse olijfbomen voor de productie van olijfolie, wandelpaden, een buitenkeuken en vuurplaats en een groot gazon.

Het indrukkende pand met toebehoren staat op het moment van schrijven slechts tientallen dagen op de lijst bij Compass en kost $ 110.000.000. Zie hieronder de promotievideo en nog resterend beeldmateriaal.