De politie heeft de afgelopen tijd hun handen vol gehad aan BN’ers. Na het The Voice of Holland-schandaal, Marc Overmars en Glennis Grace, zat Lil’ Kleine, alias de ‘pauperkabauter’, enkele dagen achter slot en grendel. Hij is ondertussen na drie nachtjes vrijgelaten, maar het Openbaar Ministerie (OM) is in beroep gegaan tegen de vrijlating, wegens poging tot zware mishandeling dan wel mishandeling van zijn verloofde, Jaimie Vaes, met wie hij een tweejarig zoontje heeft.

Lil’ Kleine

Dat Lil’ Kleine, pseudoniem van Jorik Scholten, losse handjes heeft, bleek al wel in 2021, toen hij naar verluidt Vaes bond en blauw sloeg in een hotel op Ibiza. Vervolgens lieten ze via een korte video doen blijken dat alles koek en ei was tussen de twee, maar niets bleek minder waar. Op camerabeelden van nota bene zijn eigen huis aan de Prinsengracht is te zien hoe de rapper zijn vriendin uit de auto sleurt en wat het lijkt haar hoofd tussen de autodeur te knellen.

Vrienden van Jaimie Vaes zouden al járen een dossier bijhouden

Los van het feit dat zijn reputatie naar de filistijnen is, die al niet al te goed was, zeker na een aantal andere incidenten in het uitgaansleven, is er ook een boycot gaande. Zo heeft limoncellomerk Fiorito de samenwerking met rapper Lil Kleine stopgezet, diverse radiostations hebben zijn tracks uit de roulering gehaald, twijfelt zijn management om nog wel met hem samen te werken, is zijn wassen beeld uit Madame Tussauds weggehaald en heeft Spotify Lil’ Kleine verwijderd uit hun eigen playlists.

Eind 2020 stootte hij collega-rapper Boef nog van de troon, die had daarvoor de meest lucratieve verbintenis als artiest, toen hij een contract bij Sony tekende van naar verluidt € 3 miljoen. Het van origine Japanse conglomeraat lijkt overigens niet goed te weten wat ze met de situatie aanmoeten, en hebben tot op hebben geen statement naar buiten gebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine)

Inkomsten door Spotify streams

Zijn grootste inkomstenbron komt voort uit zijn streams op Spotify. Spotify Wrapped leerde ons dat de nummers van rapper in 2021 227 miljoen gestreamd zijn. Dat staat volgens Quote ongeveer gelijk aan €908.000 en met zijn nieuwste album, Ibiza Stories, heeft tot dusver zo’n € 103.000 verdiend, terwijl het pasgeleden op 28 januari werd uitgebracht. Maar aangezien de meeste nummers in samenwerking zijn met andere artiesten, komt het vaak voor dat hij de buit moet delen.

Zoveel kost Lil’ Kleine per uur

Wil je de rapper boeken voor je evenementenlocatie? Wees dan bereidt om € 15.000 neer te tellen, want zoveel vraagt hij per uur. En dan maar hopen dat ‘ie blijft, want na een bescheiden bierdouche gaan hij en zijn entourage weer op huis aan. Met name dit gemis zal er financieel inhakken. Datzelfde geldt voor zijn inkomsten vanuit de radiostations die hem scheel draaien, zoals FunX.

“Ik heb weleens gezegd dat ik €60.000 per maand verdien. Vorige maand was dat €80.000 en de maand ervoor €150.000”, zei hij in 2018 in een openhartig interview met Quote. Sindsdien deelt zijn bv geen jaarcijfers meer, terwijl dat wettelijk verplicht is. Enfin, het blad van de 500 rijksten des lands schat zijn jaarlijkse muziekinkomsten op € 2,5 miljoen.