Wanneer je van 9:00 tot 17:00 achter je bureau hebt gestreden en vervolgens je Range Rover instapt om wéér een uur naar huis te navigeren, is het laatste waar je zin in hebt om bij thuiskomst al je kleding opnieuw gereed en fris te maken voor de volgende dag arbeid verrichten. Uiteraard kan je verschillende kanten op om dit scenario uit de weg te gaan of te versoepelen, maar in plaats van je partner lief aan te kijken, kan ook Samsung je leven stukken makkelijker maken. Hun bespoke AirDresser is namelijk een stoomkast.

Bespoke AirDresser van Samsung

De bespoke AirDresser kan je zien als een ingetogen, langwerpige kledingkast, die er niet alleen stijlvol bij staat in je slaapkamer of inloopkast, maar ook nog eens je kleding in optima conditie houdt. Nadat jij je kleding naar keuze om de hanger hangt, zorgt het ingebouwde reinigingsapparaat ervoor dat je kleding geheel stof-, geur- en kreukvrij wordt gemaakt. De interface is uiterst gebruikersvriendelijk en het slanke, moderne en minimalistische ontwerp van de kast zorgt ervoor dat het bij haast ieder interieur past.

De zogenoemde Air Hangers  met Jet Air-technologie blazen lucht aan zowel de binnen- als buitenkant van de kledingstukken om stof te verwijderen. Vervolgens wordt de kleding grondig gestoomd met een hoge temperatuur om alle ongewenste bacteriën, huisstofmijten en virussen te elimineren.

Wrinkle Care past een combinatie van JetAir en JetSteam toe om kreukels uit kleding te krijgen middels stoom en luchtstroompjes. De stoomkast bevat ook een deodoriserend filter om ongewenste geuren om te vormen tot een aangename lucht en te ontdoen van eventuele schadelijke stoffen. Tot slot maakt het apparaat van de toekomst gebruik van AI Dry-technologie met een vochtigheidssensor. Dat wil zeggen dat monitoren nauwkeurig vastellen hoe droog je kleding is en daar vervolgens op inspelen zodat de stof volledig droog is in de ‘kortst mogelijke tijd.

Het proces is gelukkig stil genoeg dat het niet je slaapritme verziekt, mocht je ‘m in je slaapkamer willen stallen, en de AirDresser maakt de kast over het algemeen gewoon zelf schoon zonder gebruik te maken van schoonmaakmiddelen. Wel krijg je als rechtmatige eigenaar na circa 40 cycli een notificatie dat de kast gereinigd moet worden. Dat proces wordt je gemakkelijk gemaakt door automatische meldingen op zowel de stoomkast als je telefoon. En dankzij ingebouwde verwijderbare watercontainers, zonder wateraansluiting, kan ‘ie overal en nergens geïnstalleerd kan worden.

De SmartThings-app

De AirDresser kan overigens ook worden bediend met de SmartThings app. Daarmee kun je zelf tien verschillende standen kiezen om een optimaal resultaat te behalen. De kast met is 445 x 1850 x 632 mm en weegt 85 kilo schoon aan de haak. Voor € 1649 hoef je je nooit meer druk te maken over kreukels, geuren en bacteriën op je kostbare kleding.

Benieuwd naar meer van Samsung? Check ook eens de Freestyle, een portable projector met 100-inch beeld