Londen is bij uitstek één van de duurste steden in Europa en tegelijkertijd in de wereld. Dat is zelfs te herkennen aan de prijzen in een verloederd buurtje in Oost-Londen. In Clapton, Hackney, wordt op 23 februari een piepkleine studio geveild voor ‘minimaal’ £ 50.000, omgerekend haast € 60.000.

Studio in Londen van 7 m2

Uiteraard is dat voor een woning een koopje, maar gezien de 7 m² kan je je kont niet keren. Het bestaat dan ook maar uit een eenpersoonsbed, een badkamer en moet een magnetron in z’n uppie fungeren als complete keuken. Enfin, het is ten minste voor iemand een dak boven z’n hoofd, maar het blijft absurd.

De hoofdruimte in de kleine kamer van het appartement heeft een hoogslaper met een kledingkast en opbergruimte eronder, evenals een wastafel en kast, en een opklapbaar bureau. Terwijl je doucht kan je ook tegelijkertijd toiletteren en je tandenpoetsen in de hoekwasbak.

De studio is gelegen in een historisch pand in Lower Clapton, Oost-Londen en bevindt zich op de eerste verdieping van een ‘Victoriaanse pand’. Je deelt het gebouw dus met een aantal anderen. Lekker knus, zullen we maar zeggen.

Londen

Het afgelopen jaar door de huidige eigenaar verhuurd aan huurders voor £ 800 per maand, dat is € 960. Volgens de advertentie is dat nu verleden tijd en wordt het verkocht als ‘investeringsmogelijkheid’. “Vanwege de vierkante meters van het onroerend goed begrijpen wij dat kopers geen hypotheek op de studio kunnen krijgen”, aldus de veilingmeester.

Startbedrag wordt hoogstwaarschijnlijk overschreden

My Auction-directeur Stuart Collar-Brown zei dat het mogelijk is dat biedingen het startbedrag kunnen overschrijden, maar dat het voor niet meer dan £ 80.000, circa € 95.994, onder de hamer gaat. Vanaf 22 februari om 12:00 kan het bieden beginnen tot en met 23 februari 16:00. Klik hier om naar de desbetreffende kavel te gaan.

In Nederland zijn dit soort calamiteiten ook beslist niet ongehoord. Zo zagen we reeds al dat er 9 ton wordt gevraagd voor een woonboot van 26 m² en € 275.000 voor een studio van 26 m² – uiteraard beiden in hoofdstad Amsterdam.