De lijst van de rijkste mensen wordt haast geheel gedomineerd door individuen in de techbranche. Echter zijn er nog diverse andere bedrijfstakken waar goed geld mee is te verdienen. De entertainmentbranche is daar één van. Volgens Forbes is er geen beter jaar dan nu om een hitserie te maken of een evenementenlocatie uit te verkopen.

Dé entertainers van 2021 volgens Forbes

Opvallend is dat de helft van de top 25 verdieners, samengesteld door Forbes, hun plek in de lijst heeft verzekerd door alle of delen van hun studio’s of muziekcatalogi te lossen. Het zal je niet ontgaan zijn dat de 72-jarige Bruce Springsteen een fortuin verdiende door alle publicatierechten voor zijn opgenomen muziekwerk te verpatsen, waaronder 11 multi-platina albums en vijf gouden singles. Naar verluidt vertolkte dat een waarde van $ 500 miljoen.

Maar dat is niet genoeg voor de eerste plek. Die is bestemd voor Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson. Jackson verdiende vorig jaar $580 miljoen volgens het Amerikaanse zakenblad, met name door de verkoop van een deel van zijn Visual Effect-bedrijf Weta Digital aan Unity Software, voor $ 1,6 miljard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Forbes (@forbes)

Verder wordt de lijst gedomineerd door zangers en songwriters, waar leeftijd niets lijkt uit te maken. Naast Spingsteen hebben ook andere klassieke acts het afgelopen jaar hun lucratieve muziekcatalogi verkocht, zoals de 80-jarige Bob Dylan, de 80-jarige Paul Simon en en de 76-jarige Neil Young, die tezamen $ 500 miljoen aan vergoedingen vergoedingen binnenharkten.

De best verdienende acteur, Dwayne ‘The Rock’ Johnson genoegen moet nemen met plaats 4. Een  kwart van zijn inkomsten genereerde hij uit drie rollen, Jungle Cruise, Jumanji en de duurste Netflix-film ooit Red Notice.

Top 10 best verdienende ‘entertainers’ van 2021

10. Bob Dylan (zanger) – $ 150 miljoen
9. Ryan Tedder (zanger OneRepublic) – $ 160 miljoen
8. Tyler Perry (acteur) – $ 165 miljoen
7. Paul Simon (zanger) – $ 200 miljoen
6. Trey Parker en Matt Stone (makers van South Park) – $ 210 miljoen
5. Kanye West (rapper) – $ 235 miljoen
4. Dwayne ‘The Rock’ Johnson (acteur) – $ 270 miljoen
3. Jay-Z (rapper) – $ 340 miljoen
2. Bruce Spingsteen (zanger) – $ 435 miljoen
1. Peter Jackson (regisseur Lord of the Rings) – $ 580

Zie hier de volledige top 25 door Forbes.