We schreven wel eens eerder over de masterpiece video’s van het Vietnamese YouTube-kanaal ND Woodworking art. Op dit YouTube-kanaal worden de meeste schitterende bolides bijna een-op-een nagebouwd door middel van vakmanschap op het gebied van houtbewerking en andere materialen, zoals klei en gips.

De Vietnamese YouTubers gaan een stapje hoger dan vorige keer

Zo werd er vorige keer een mini-Bugatti voor zijn zoon gemaakt, die prachtig was afgewerkt, maar natuurlijk paste de bouwer hier zelf niet in, dus kwam hij nog met het idee om er een opdezelfde afmetingen te maken als de échte Bugatti Chiron. En dat is ‘m toch aardig gelukt. Echte Bugatti-kenners zullen het verschil in één oogblik zien, maar het resultaat is toch behoorlijk knap.

Zonder échte machines binnen een jaar

Het knappe aan dit fenomeen is ook nog eens dat het is gebouwd met het gelimiteerde aanbod aan basisgereedschap en dat in maar 1 jaar. Echt vakmanschap dus. Ze begonnen met een stalen frame met buizen die lijken op de soepele vorm van de Chiron. Het frame fungeert als basismodel.

Vietnamese YouTubers

Daaromheen wordt een klei model gebouwd om vervolgens dit aan te vullen met een laag gips. De Vietnamese YouTubers maken met behulp van de mal de carrosserie van glasvezel zorgvuldig. Deze wordt vervolgens overgebracht naar een buizenchasis.

Trieste Toyota viercilinder

Net zoals bij alle andere supercars wordt de motor in het midden geplaatst. In plaats van een enorme W16-motor gebruikt de replica echter een oude Toyota viercilinder, zo’n echte Bugatti motor kost natuurlijk bakken met geld en is bijna niet te veroorloven. De Toyota viercilinder kan amper de 100 pk produceren, maar het gaat om het idee, toch?

Om het project helemaal af te ronden hebben ze ook nog de wagen een prachtig blauwe kleur gegeven in combinatie met zwart en het eindresultaat liegt er niet om. Hij is prachtig geworden alleen een beetje jammer van de Toyota viercilinder, maar wie weet als de Vietnamese YouTubers meer gaan verdienen met hun interessante content, kunnen ze ‘m verder upgraden.