Rick van Stippent van Stipt Polish Point is al vanaf zijn 12e levensjaar bezig met auto’s poetsen. Eind oktober zochten wij van Pure Luxe hem op, gaf hij een rondleiding door zijn omvangrijke autocollectie en vertelde hij ons zijn ondernemersverhaal. De 29-jarige was afgelopen zondag in zijn Lamborghini Aventador S met 700 pk op weg naar het TT Circuit in Assen voor het auto-evenement DAY1 World of Cars, maar onderweg ging het helemaal mis. Hij klapte op de vangrail, maar kwam gelukkig met de schrik vrij. “Ik dacht dat ik doodging.”

Rick van Stippent crasht zijn privéauto

Het incident vond plaats op de A28 ter hoogte van Nieuwleusen. Naar eigen zeggen zorgde een hobbel in de weg dat hij de macht over het stuur verloor en vervolgens hoorde ze iets breken. “Ik ben nog steeds in shock”, vertelt de Brabander aan Omroep Brabant. “Ik zat achter het stuur, een van mijn allerbeste vrienden in de bijrijdersstoel… het was ontzettend heftig. Op het moment dat het misging, dacht ik: ik ga dood. Toen is de auto gaan tollen. En vlak nadat ik die allereerste klap had gehad, dacht ik: oké, nu ga ik dit overleven.”

“Het is een traumatiserende ervaring.”

De auto vatte vlam, maar alle inzittenden konden op tijd wegkomen uit het wrakstuk. Gelukkig is iedereen er heelhuids uitgekomen, maar los van de fysieke klap, heeft het ongeval ook een mentale impact veroorzaakt. “Lichamelijk mankeer ik niks, dat is ongekend. Maar het is een traumatiserende ervaring.”

Lamborghini in puin

Van de Italiaanse sportwagen ter waarde van € 511.000 is weinig meer over, “maar ik ben all-risk verzekerd, dus dat zal wel goed komen”, laat Van Stippent weten. Wat het wellicht nog extra zuur maakt, is dat de sportwagen tentoon zou gaan staan tijdens het auto-evenement. Gelukkig is onze amice Rick ongedeerd en we wensen hem, en alle inzittenden, het allerbeste met de eventuele mentale klap die ze te verwerken krijgen. Dat is uiteraard het allerbelangrijkste in dit verhaal.