Vaak worden hele nestjes katten gratis en voor niets vergeven via Marktplaats. Voor de katten van het ras Savannah geldt dat echter niet. Aan deze kat hangt al gauw een prijskaartje van zo’n € 20.000.

Wat is het duurste kattenras ter wereld?

Wie geld teveel heeft en nog opzoek is naar een trouwe viervoeter zou de aanschaf van een Savannahkat kunnen overwegen. Deze kruising tussen een gedomesticeerde kat en een serval staat namelijk bekend om zijn loyaliteit en (niet geheel onbelangrijk) torenhoge prijsklasse. Voor de 20 duizend euro die de kat kost krijgt u er wel heel veel voor terug. De kat wordt vaak vergeleken met honden op het gebied van gedrag.

De kat gedraagt zich over het algemeen hetzelfde als een hond. Zo kent de Savannah geen vrees voor water en is deze kat (in tegenstelling tot andere kattenrassen) er niet vies van om de hele dag z’n baasje te volgen. Sommige bezitters van deze kat douchen zelfs met hun huisdier. Ook is het mogelijk om de Savannah aan te leren om aan een leiband te lopen. Als u hierin slaagt kunt u uw kat dus daadwerkelijk uitlaten en is er dus ook geen stinkende kattenbak nodig in huis. 

kattenras

Bovendien is de Savannahkat enorm sociaal. Ze zijn erg goed in de omgang met andere mensen, katten en zelfs honden. De Savannah zal niet zo snel wegrennen of sissen wanneer het aankomt op sociaal contact. 

Zeldzaam met zwarte stippen

De middelgrote wilde Afrikaanse kat heeft grote oren en lijkt qua vachtkleur op een beetje op een panter of lynx. De bruine vacht met zwarte stippen maken de kat uniek, maar ook het gewicht van de kat is iets wat u niet bij andere rassen terug ziet komen. De mannelijke Savannahkat kan namelijk wel 13 kilo wegen terwijl de vrouwtjes meestal rond de 9 kilogram wegen. 

Naast al deze positieve kenmerken op het gebied van karakter en uiterlijk is het ook nog eens erg zeldzaam wanneer er Savannahkittens geboren worden. Deze factoren zorgen ervoor dat de prijs van de kat zo torenhoog is. Vergeet bovendien niet dat er naast een kat ook nog kattenvoer gekocht moet worden, hè…  

Toch meer een hondenmens? Lees in dit stuk wat het duurste hondenras is.