Een trouwlocatie uitkiezen kan de nodige stress opleveren. Sinds begin 2017 biedt Disneyland Paris een aantal huwelijksarrangementen aan ‘die niets te wensen overlaten’ en wellicht precies biedt waar jij naar zoekt. Disney’s Fairy Tale Weddings bestaat al vele jaren in de Amerikaanse parken, maar deze service is ook overgewaaid naar Parijs, de stad van de liefde.

Disney’s Fairy Tale Weddings

De Disney weddingplanner zal je zoveel mogelijk ondersteunen bij de organisatie van je droomhuwelijk. Te beginnen met gepast vervoer. Het Franse amusementspark heeft een handgemaakt rijtuig ontworpen die rechtstreeks uit Assepoester lijkt te komen met 2.000 bladgouden onderdelen en 13.000 Swarovski-kristallen, die getrokken wordt door vier witte paarden.

Het rijtuig moet zo de magische finishing touch voor de hele ceremonie en onderdeel uitmaken van een romantische fotoshoot voor het kasteel van Doornroosje. Bruidsparen die daar gebruik van willen maken, moeten wel zorgen dat ze het juiste pakket aanvinken. Er zijn er namelijk twee: Romance Collection en Once Upon a Time Collection. Ze zijn bereidt om al je wensen in vervulling te laten gaan, mits je ze op tijd doorstuurt.

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen

De ‘Romance Collection’ stelt koppels in de gelegenheid ‘mooiste moment van hun leven’ kracht bij te zetten om de meest populaire locaties in het Disney-themapark te bezoeken, zoals Central Plaza voor het kasteel van Doornroosje of de romantische binnenplaats van Auberge de Cendrillon. En niet te vergeten de Thunder Mesa River Boat voor een uniek feest met een privé-rondvaart om letterlijk in het huwelijksbootje te stappen.

Disneyland Parijs

Om de trouwceremonie nog magischer te maken, kan je er ook voor kiezen om je favoriete Disneypersonages getuigen te maken van je aanzoek. Maar bijvoorbeeld ook een groep muzikanten. Toch zie je vrijwel nooit bruiloften in Disneyland Paris plaatsvinden. Dat komt doordat de meesten trouwen wanneer het park voor publiek gesloten is. Is ook geen lekker gevoel wanneer er honderden ogen en selfie-sticks naar jouw kant gericht zijn op wat zo’n speciaal en intiem moment moet zijn.

Hoeveel kost het om te trouwen in Disneyland Parijs?

De kosten zijn afhankelijk van het hotel dat je kiest. De goedkoopste is Newport Bay Club (€ 32.000), gevolgd door Disneyland Hotel (€ 44.000) en de meest prijzige optie is Disneyland Park (€ 55.000). Deze kosten zijn exclusief alle extra’s. Dus wanneer je Mickey en Minnie er graag bij wilt hebben of de locatie wilt aankleden met allerlei slingers en bloemen, moet je daar rekening mee houden. En dit zijn tevens kosten in het laagseizoen, in de zomer kan je er nog wel een aantal duizenden bij optellen.

Geen idee wat je als gast aan moet naar een bruiloft? Dit artikel helpt je op weg.