Nadat je in het weekend champagne en oesters tot je hebt genomen, is het tijd voor een bepaalde vorm van een detox. Niet alleen dat, je voelt je waarschijnlijk ook aan jezelf verplicht om de dikdoenerij te compenseren met een workout. En volgens sommigen valt of staat dat bij de juiste kleding. Kleding maakt tenslotte de man.

Designer sportkleding

Het kost een aantal centen meer dan reguliere sportkleding, maar het gaat dan ook soms wel tientallen jaren mee. De stoffen blijven mooi, de afwerking ziet er gelikt uit en de kwaliteit is naar behoren. Goedkoop is op langere termijn niet voor niets duurkoop.

Vandaag de dag is designer sportkleding echter meer merchandise dan een merk. Niet voor niets wordt sportieve merkkleding gefabriceerd met opvallende logo’s en teksten. Je betaald dus niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor de merknaam en de exclusiviteit die het merk met zich meebrengt.

Italiaanse designermerk CP Company

CP Company is een Italiaanse designermerk dat zich richt op sportkleding (en sportieve lifestylekleding). Deze Italiaanse kledingmaker werd in 1975 opgericht door wijlen Massimo Osti en begon met het maken van uniforms en werkkleding geïnspireerd op militairen. Maar sinds enkele jaren hebben ze ook hun stempel gedrukt op een anders segment in de retailmarkt door vrijetijdskleding en designer sportkleding aan te bieden.

En dat doen ze op hun geheel eigen manier om te zorgen dat ze “creëren wat nog niet bestaat”. Ze maken gebruik van stevige en duurzame materialen en staan garant voor een exclusieve en individuele kledingstijl die je persoonlijkheid benadrukt. Hierdoor heeft CP Company niet alleen fans uit de jaren ’90, maar het heeft ook een groeiende aanhang met jongere genen.

Wie al enigszins bekend is met het merk zal waarschijnlijk direct denken aan de CP-lenzen die in de capuchon van de regenbestendige softshell jassen zijn verwerkt (voor het eerst gebruikt door coureurs tijdens de Italiaanse Mille Miglia autorace in 1988), geïnspireerd op de beschermende kappen en anti-gasmaskers die door legers worden gebruikt. Maar ondertussen kan je voor veel meer bij hen terecht. Van truien tot vesten en van t-shirts tot jassen.