De meeste mensen zijn er niet vies van om tijdens het uiteten flinke bedragen over de balk te smijten. Voor degenen die zich hierin herkend is het een heel goed idee om de Coffin Bay King Oysters eens te uit proberen. Of beter gezegd: laten zien dat jij het je kan permitteren.

Wat zijn de duurste oesters ter wereld?

Oesters staan bekend als één van de favoriete gerechten van de elite. Dat oesters een bepaalde status aangeven is iets wat al jaren lang het geval is. Toch was dit zo’n tweehonderd jaar geleden nog anders. Destijds werden oesters vooral verkocht als goedkope snack. Het is iets waar we ons vandaag de dag weinig bij voor kunnen stellen. Tegenwoordig wordt de oester als luxeproduct geserveerd.

Visdikdoenerij

Velen zullen het schaaldier niet eens eten vanwege de smaak, maar eerder om aan te geven hoe dik de portemonnee is. De oesters die pas écht aangeven dat je over een vermogen beschikt zijn de Coffin Bay King Oysters. Deze duurste oester ter wereld groeit in een oesterkwekerij in het zuiden van Australië.

Het duurt gemiddeld zo’n zeven jaar voordat deze oesters volledig uitgegroeid zijn. Een ‘normale’ oester heeft zo’n twee jaar nodig om te groeien. Het langdurige opgroeien is ook terug te zien in de grootte van het weekdier. De ouderdom van de oesters zorgen ervoor dat het vlees sappig en stevig is. Dit geeft bovendien een

Prijs per stuk

Het consumeren van de Coffin Bay King Oyster gaat wel flink in de papieren lopen. De oesters koster per stuk namelijk een schamele € 65. Dat klinkt natuurlijk als onbetaalbaar, maar omdat het minimaal zeven jaar duurt voordat de oester klaar is ter consumptie weegt één oester al snel een hele kilo.

Wie zich aan deze enorm zware en dure oester wil wagen kan terecht bij de 1802 Oyster Bar in Coffin Bay. Dit is een bar in Australië waar uitsluitend oesters worden geserveerd. Als liefhebber moet u er dus wel iets voor over hebben en naast 65 euro voor een oester ook nog genoeg knaken over hebben voor een vliegticket naar de andere kant van de wereld. Het is natuurlijk wel een fantastisch verhaal om te vertellen op verjaardagen of andere feestelijke aangelegenheden.