Het is weliswaar nooit uitgeroepen tot het ‘s’ werelds toonaangevende exclusieve privé- eiland 2021‘, maar het kenmerkt zich wel als een van de duurste: Banwa Private Island. Echter is het tijdens de Destination Deluxe Awards 2021 wél uitgeroepen tot ‘Private Island of the Year’. Het is een tropische eiland in de Filipijnen waar één overnachting voorheen maar liefst $ 100.000, zo’n € 88.000, kostte, maar sinds kort kan het stukken voordeliger.

Nieuwe imago na heropening van Banwa Private Island

De deuren van alle verblijven werden in mei van 2019 geopend. Indertijd kon je het hele eiland afhuren voor bijna € 90.000 per nacht. Genoeg om het het allerduurste luxe eiland op deze aardkloot te maken. Het toevluchtsoord ligt in Palawan in de Suluzee, vergezeld door enkele andere bekende privé-eilanden op de Filipijnen.

Na een geforceerde sluiting begin 2020 konden ze in mei van 2021 weer van start. Deze herstart gebruikte ze onder meer om van het imago van ‘duurste resort ter wereld’ af te komen. “Wij willen op dit moment van dat imago af”, zegt Judith Los Baños, marketing consultant, tegen Business Insider. “Het resort had (bij de opening) een ander team, dat het resort als het duurste ter wereld in de markt wilde zetten.”

Minimumverblijf van drie nachten

En dat proberen ze te doen door de prijzen ingrijpend te verlagen. Halveren beter gezegd, want wie nu het hele eiland voor een onvergetelijke nacht wil afhuren, zal ‘slechts’ € 40.000 stuk moeten slaan. Er zit wel een klein addertje onder het gras, want het gaat nu wel om een minimumverblijf van drie nachten. Dus als gast ben je minimaal € 120.000 kwijt voor een lang weekend.

Iedere tijdelijk onderkomen (lees: villa) is in samengang met een eigen butler, inclusief ontbijt, lunch, een middagsnack naar keuze en een avonddiner.

Het is echter geen verplichting om in een keer het hele eiland af te huren. Zo kunnen individuen een huisje voor twee personen afhuren voor een startprijs van € 2.200, wederom met een minimumverblijf van drie nachten. Ze willen zich hiermee naar eigen zeggen zich meer op de kaart zetten als een ‘luchtvaartbestemming’ en mensen te laten ontsnappen uit de drukte van hun dagelijkse bestaan.

Op het palmboomrijke eiland staan  zes villa’s aan het strand met uitzicht op de oceaan, ruime jacuzzi’s en infinity pools – en daarnaast nog eens 12 verblijven met uitzicht met een eigen tuin en weelderige uitzichten. Ze laten maximaal 36 gasten toe die van zonsopgang tot zonsondergang kunnen genieten van spa’s, barretjes en wie het hele eiland huurt, krijgt een Nederlandse Wajer 38 tot z’n beschikking.