Na een reeks goede resultaten steeg Michael van Gerwen twee plekken op de wereldranglijst om de derde plek voor zijn rekening te nemen. Tijdens een sensationele finale op het German Darts Championship was hij Rob Cross te sterk en won de Nederlander met 8-5 na een achterstand van 4-1. “Er gaat niets boven het gevoel van winnen. Het was lang wachten op mijn 33ste titel in de Euro Tour, maar dit krijg je als je hard blijft werken.

Villa van Michael van Gerwen

“Ik zal hier vanavond van genieten, maar dan verschuift mijn focus naar donderdag (Premier League Darts 2022, red)”. Tot dusver gooide ‘Mighty Mike’ dit seizoen al € 573 duizend bij elkaar, terwijl hij al járen standvast naar huis gaat met de prijzenpot en een aantal lucratieve samenwerkingen heeft lopen, zoals met KeukenConcurrent.

In 2016 besloot hij met een deel daarvan een lap grond in Noord-Brabant te kopen met zijn vrouw om daar zijn droomhuis te verwezenlijken. Daar betaalde hij volgens Bekende Buren € 552.500 voor om er vervolgens meteen een hypotheek van € 1,2 miljoen op te laten vestingen. In 2017 was het helemaal af en kon het stel met hun twee kinderen intrekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen)

Professionele oefen- en fitnessruimte

De met riet bedekte villa is gelegen in het Noord-Brabantse Vlijmen en is ontworpen door Kuin & Kuin Architecten. “Met een weids uitzicht over de aangrenzende dijk en met beschutte terrassen rondom een buitenzwembad,” aldus het architectenbureau. De tuin is in 2017 onder handen genomen en naast het zwembad is een knusse vuurplaats gerealiseerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)

‘Mighty Mike’ heeft ook de beschikking heeft over een professionele oefen- en fitnessruimte. De woning is binnen voorzien van marmeren vloertegels en er is buitenshuis voldoende ruimte om zijn Rolls-Royce Ghost kwijt te kunnen.