Nadat Kanye West zijn ‘YeMobile‘ aan zijn fans toonde, was het hoog tijd voor het echte werk. Een Vietnamees bedrijf, genaamd Van Daryl Studios ,brengt sinds kort een-op-een replica’s van de BatMobile uit zoals we hem kennen uit de Batman-films. Daarbij heeft het bedrijf ook nog aan het klimaat gedacht, want de wagen rijdt niet op benzine maar is volledig elektrisch aangedreven.

Is de BatMobile legaal op de weg?

Nu zul je je ongetwijfeld afvragen of dit soort wagens wel legaal zijn op de publieke wegen. Het antwoord daarop is, ja. Zelfs in Nederland zou je zonder problemen de wegen opkunnen, maar kijk niet raar op als je om de haverklap aan de kant wordt gezet.

De wagen wordt door velen omschreven als de gaafste wagen die ooit in een film naar voren is gekomen. Dat verklaart ook meteen de reden waarom fans alles uit de kast halen om er eentje te bemachtigen en zagen we al meerdere adaptaties. Maar deze bootst die uit de film wel echt overtuigend na. De wagen wordt aangedreven door krachtige batterijen die ervoor dat de topsnelheid van de BatMobile 105 km/u is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VAN DARYL (@vandarylgallery)

Specifieke gadgets

De deuren van de BatMobiel zijn te openen via een speciale app op je telefoon en omdat de wagen veel aandacht genereert zit er een goed alarmsysteem op met een 360-graden camera. De wagen biedt ruimte voor twee personen.

We kunnen niet zeggen of de BatMobile exclusief is, want het bedrijf heeft niet bekend gemaakt hoeveel van dit soort wagens zijn gelanceerd. Helaas is hij momenteel ook nog niet te koop, maar mocht je een poging willen wagen om de BatMobile te pre-orderen kan dat door op deze link te klikken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VAN DARYL (@vandarylgallery)