Een jaartje geleden hadden we de titel van dunste horloge ter wereld al weggeven aan een ander horloge, namelijk de Piaget Altiplano Ultimate Concept watch. Deze klok was precies 6,6 millimeter breed. Dat is niks als je het vergelijkt met de nieuwe wereldrecordhouder. Deze zogeheten Bvlgari Octo Finissimo Ultra is namelijk maar 1,88 mm dik en dat maakt het horloge met gemak het dunste mechanische horloge dat ooit is geproduceerd.

Dunste horloge ter wereld

Bvlgari heeft zich de afgelopen jaren druk beziggehouden met het verkleinen van horloges. Aanvankelijk zouden ze het horloge uitbrengen met 2 mm aan dikte, maar vlak voor het uitbrengen kwamen ze een manier tegen om het horloge alsnog te verkleinen naar een indrukwekkende 1,8 mm.

dunste horloge ter werelddunste horloge ter wereld

“De uitdaging van dit achtste record was de moeilijkste om te overwinnen, omdat we de regels moesten overtreden, niet alleen op het gebied van het ontwerp van de beweging, maar ook van de kast, de achterkant van de kast, de armband en de vouwsluiting”, aldus Fabrizio Buonamassa Stigliani, Bvlgari’s directeur.

QR-code en NFT

Ondanks dat het horloge ongekend klein en dun is, zijn er diverse details die je van een afstand nooit zult opmerken. Er is namelijk een QR-code op het horloge geplaatst en wanneer het wordt gescand, leidt het eigenaren naar een schat aan exclusieve informatie om nog meer te weten te komen over het uurwerk. Via de QR-code is zelfs een virtuele 3D-tour te volgen en om helemaal in deze tijd te blijven wordt er een NFT bijgeleverd.

dunste horloge ter wereld

Om deze mate van dunheid te bereiken, moest het Italiaanse merk niet alleen hun manier van denken herzien, maar tevens een breed scala aan vaardigheden toepassen, met meerdere materialen spelen en zich aanpassen aan een groot aantal nieuwe beperkingen.

Exclusiviteit

Het zal je niet verbazen, maar een horloge waar zoveel tijd inzit om te creëren heeft natuurlijk een stevig prijskaartje aan zich hangen. Daarbij is het recordbrekende uurwerk gelimiteerd tot maar 10 stuks uitgebracht wereldwijd en dat allemaal bij elkaar opgeteld resulteert in een prijs van € 400.000.