Een jonge Elon Musk-fan deelde contant de details van Musk’s reischema middels een specifieke tracker. Elon Musk vroeg, gepaard met een compensatie van $ 10.000, om hier mee te stoppen vanwege zijn veiligheid. Dat gebeurde niet omdat de student het vijfvoudige wilde hebben en daar ging Musk niet op in. Mensen zijn hierdoor ook nieuwsgierig geraakt naar de jet zelf en niet meer naar de tijden wanneer hij opstijgt en land.

De Gulfstream G650ER-zakenjet heeft meerdere records op zijn naam

Dat vinden we ook niet zo gek aangezien de jet ruim $ 70 miljoen waard is en logischerwijs ook super-de-luxe is. Het gaat om een weelderige Gulfstream G650ER-zakenjet. Gulfstream heeft al een hoop jets op de markt gebracht, maar dit model fungeert als hun boegbeeld.

Al zijn ze al bezig met een G700 die dit record zou moeten verpulveren. De jet heeft nog een ander record op zijn naam staan. Zo kan de jet gemakkelijk 13.840 km afleggen zonder bij te hoeven tanken.

Elon Musk privéjet2

“De G650ER heeft zijn gelijke niet als het gaat om zijn ongelooflijke combinatie van snelheid en bereik. Wereldwijd kun je gewoon niet sneller gaan, en dit record bewijst het. Met 350 vliegtuigen in dienst, laten de G650 en G650ER dag in dag uit zien dat ze klasse-creërende en toonaangevende vliegtuigen zijn die de standaard zetten toen ze werden aangekondigd en dat nog steeds doen. Simpel gezegd, alle anderen volgen onze meesterwerken”, aldus Mark Burns, president van Gulfstream Aerospace.

Genoeg ruimte voor mede-reizigers

Er wordt veel gebruikt gemaakt van de jet en met een Rolls-Royce BR725-motor haalt deze jet gemakkelijk de 1100 kilometer per uur. De Gulfstream G650ER is niet voor niets een uiterst populair model onder de superrijken.

Elon Musk privéjet2

Zo zou Jeff Bezos, de op Musk na rijkste man ter werekd, ook eigenaar zijn van deze G650ER jet. In totaal biedt deze luxe jet ruimte voor 18 reizigers verdeeld over vier ruimtes, die de reiziger de mogelijkheid biedt om te werken, dineren, zich te entertainen en volledig te ontspannen. Er zijn verder dure materialen gebruikt voor de inrichting en zal iedereen die plaatsneemt in de Gulfstream G650ER van de 50-jarige CEO van Tesla niets tekort komen.

Elon Musk privéjet