Er werd hevig over gespeculeerd over wat Ten Hag in Manchester per jaar gaat opstrijken, maar die tijd lijkt voorbij. Volgens berichten van the Sun verdient de Nederlander straks € 10,8 miljoen bij zijn nieuwe werkgever en daarmee is hij met gemak de bestbetaalde Nederlandse trainer in de Premier League.

Salaris van Erik ten Hag bij Manchester United

Ten Hag wordt gaat dus meer verdienen dat hetgeen dat Louis van Gaal bij eveneens Macnhester United en Ronald Koeman bij Everton verdienden. Echter mag Ten Hag zich niet scharen bij de huidige grootverdieners in de competitie. Hij staat wel net aan in de top 5.

Bestbetaalde Premier League-trainers

Vier trainers verdienen meer in de Premier League dan Ten Hag. Dat zijn Manchester City-trainer Josep Guardiola met een jaarsalaris van € 22,8 miljoen, Liverpool-trainer Jürgen Klopp met een jaarsalaris van € 19,2 miljoen, Tottenham Hotspur-trainer Antonio Conte met een jaarsalaris van € 18 miljoen en Leicester City-trainer Brendan Rodgers met een jaarsalaris van € 12 miljoen.

Ten Hag volgt met 10,8 miljoen euro kort achter Rodgers en verdient daarmee meer dan Mikel Arteta (Arsenal, 10 miljoen) en Thomas Tuchel (Chelsea, 9,6 miljoen). Deze openbaring volgt het nieuws op dat Ten Hag als trainer € 240 miljoen krijgt te besteden aan nieuwe voetbaltalenten om de club weer mee te laten draaien met de top. Interim-manager Ralf Rangnick vindt dat hoogstnoodzakelijk en gaat ervan uit dat in de zomer een grote transitie plaats gaat vinden.

“Zes, zeven, misschien wel tien nieuwe spelers komen eraan. Ja, er komt zeker een renovatie aan, dat was voor mij de eerste drie à vier weken wel duidelijk. Jürgen Klopp tilde Liverpool en de stad naar een hoger niveau. Dat moet met ons ook gaan gebeuren”, zei de Duitser in tijdens een persconferentie.