Momenteel zit Johnny Depp verwikkelt in een lastige rechtszaak tegen zijn ex Amber Heard. Ze beschuldigen elkaar van psychisch en fysiek misbruik, waarbij expliciete video’s en verhalen aan te pas komen. Tijdens een kruisverhoor liet Depp tevens weten dat hij geen plannen heeft om opnieuw met Disney samen te werken voor een volgende Pirates of the Caribbean-film. En andersom ook niet.

Rechtszaak Johnny Depp vs. Amber Heard

De rechtszaak van $ 50 miljoen kwam tot stand nadat zijn ex-vrouw een opiniestuk schreef voor The Washington Post, waarin ze beweerde dat ze te maken heeft gehad met huiselijk geweld. Ze noemde Depp nooit bij naam, maar het was overduidelijk over wie ze het had. Het gevolg hiervan is dat het imago van Depp een flink deuk opliep.

Een van de meest opmerkelijke onderwerpen van de zaak, is toch wel de afgehakte vingertop van Depp. Hij getuigde dat zijn ex Heard twee drankflessen naar hem gooide, waardoor er een stukje van zijn vinger verloren ging – later door een kok teruggevonden in de keuken. “Ik keek rechtstreeks naar mijn bot dat uit mijn vinger stak. Bloed gutste uit de wond.”

Waar of niet, Depp blijkt zelf ook geen lieverdje te zijn. In een stiekeme video die Heard maakte is te zien hoe hij tekeer gaat, tegen deuren schopt en de telefoon van Heard uit haar handen slaat. “Ik had duidelijk een slecht moment. Ik weet niet precies waarover het ging. Ja, ik heb wat kasten aangevallen, maar miss Heard niet”, verklaart Depp. Verder blijkt ook uit sms’jes dat hij zijn ex voor walgelijke dingen heeft uitmaakt, waar hij zich in de rechtszaak voor verontschuldigt.

Nieuwe Pirates of the Caribbean-film

Nadat het artikel van Heard was gepubliceerd, bevestigde Disney-productiechef Sean Bailey aan The Hollywood Reporter dat Depp niet langer deel uitmaakt van de Pirates of the Caribbean-franchise.

Johnny Depp Pirates of the Caribbean

Dat was alweer enige poos geleden, maar de advocaat van Heard opperde bracht het onderwerp opnieuw ter sprake tijdens een van hoorzittingen: “Meneer Depp, als Disney naar u toe zou komen met $ 300 miljoen en een miljoen alpaca’s, zou niets op deze aarde u ertoe brengen terug te gaan en met Disney te werken aan een Pirates of the Caribbean-film? Juist?.” De Amerikaanse acteur antwoordde daarop met: “Dat is waar, meneer Rottenborn.”

Winstgevendheid van de franchise

De Pirates of the Caribbean-franchise heeft wereldwijd meer dan $ 4,5 miljard opgebracht, waarmee het de 14e meest winstgevende filmreeks aller tijden is. Daarbij is het de eerste filmfranchise die twee of meer films produceerde die meer dan $ 1 miljard opleverde.