Eens in de zoveel tijd brengt Lamborghini weer een nieuwe parel op de automarkt. Deze keer zijn ze met de Lamborghini Huracán Tecnica gekomen. Na enkele gelekte beelden werd de nieuwe klasbak op 12 april officieel aangekondigd op de sociale media-kanalen van Lamborghini en plaatsen de sportwagen tussen de EVO en de STO.

Aankondiging van de Lamborghini Huracán Tecnica

Op meerdere vlakken oogt de Huracán Tecnica minder extreem dan de Huracán STO, maar de stier is alsnog razendsnel. De 1.379 kilo wegende Lambo raast vanuit stilstand in 3,2 seconden naar de 100 km/u (0,2 seconden langzamer dan de STO). En in 9,1 tellen is de 200 km/u bereikt. Op weg naar de topsnelheid van 325 km/u.

De in totaal 640 pk en 565 Nm sterke variant stuurt al dat vermogen naar de achterwielen. De Lamborghini Huracán Tecnica is dus qua topsnelheid ietwat sneller. Dit heeft te maken met de luchtweerstand van de bolide: die is 20% lager dan bij de STO en daardoor is de spoiler van de Tecnica ook aanzienlijk kleiner.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

Het automerk uit Sant’Agata Bolognese laat tegelijkertijd ook weten dat de Tecnica nog niet te koop is, wat tevens inhoudt dat er nog niet wordt gesproken over prijzen. Echter is het aannemelijk dat het zich net onder de STO plaatst in het prijzenklassement, waardoor ‘ie onder de € 250.000 zal gaan kosten.

Het interieur van de Tecnica wijkt af van de met koolstofvezel beklede STO en staat garant voor een stijvolle harmonie tussen sportief en comfortabel. Het beschikt over een microvezel dashboard en nieuw ontworpen sportkuipen. Evenals met een opnieuw ontworpen HMI-interface voor het centrale touchscreen.

“Perfecte brug tussen de standaard EVO en de STO”

De voorkant van de Huracán Tecnica is qua design duidelijk geïnspireerd op de Sián, terwijl het zijaanzicht van de Tecnica meer weg heeft van de Essenza SCV12. “De auto is echt de perfecte brug tussen de standaard EVO en de STO. De STO is puur voor het circuit en de EVO is de auto voor dagelijks gebruik”, aldus Lamborghini Chief Technical Officer Rouven Mohr.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)